Siirry sisältöön
Haku
Kirjaudu Openettiin
Haku

Ilmoita muutoksista

Ilmoita sähköisillä lomakkeilla jäsenyyteesi vaikuttavista muutoksista kuten erosta, ammattiliittoon liittymisestä, yritystoiminnasta ja muutosta ulkomaille. Tarkista ja päivitä yhteystietosi Openetissä, jotta saat Opetus ja tiede -työttömyyskassan lähettämät viestit oikeaan osoitteeseen.

Päivitä yhteystietosi

Pidä yhteystietosi ajan tasalla. Voit päivittää nimi-, osoite- ja muut yhteystietosi itse Openetissä. Kirjaudu ensin Openettiin. Pääset päivittämään tietojasi Openetissä kohdassa Omat tiedot > Yhteystiedot.

Haluan jatkaa työttömyyskassan jäsenenä erottuani ammattiliitosta

Jos olet kuulunut Opetus ja tiede -työttömyyskassaan ammattiliiton kautta ja haluat erota ammattiliitosta, on sinun mahdollista jatkaa silti Opetus ja tiede -työttömyyskassan jäsenenä. Kun olet eronnut ammattiliitosta ja maksanut jäsenmaksut ammattiliitolle eropäivääsi asti, ilmoita meille tällä lomakkeella työttömyyskassan jäsenyyden jatkamisesta.

Minut on erotettu ammattiliitosta

Ammattiliitto ei voi erottaa työttömyyskassasta. Jos olet kuulunut Opetus ja tiede -työttömyyskassaan ammattiliiton kautta ja sinut on erotettu ammattiliitosta puuttuvien jäsenmaksujen takia, on sinulla silti halutessasi mahdollisuus säilyttää työttömyyskassan jäsenyys. Työttömyyskassan jäsenyyden säilyttäminen edellyttää puuttuvien jäsenmaksujen maksamista.

Olen liittynyt ammattiliittoon

Ilmoita meille viestillä Openetin kautta, jos olet ollut Opetus ja tiede -työttömyyskassan yksilöjäsen ja liityt ammattiliittoon. Kirjaudu ensin Openettiin ja valitse Openetin etusivulta Kirjoita uusi viesti -painike.

Olen vaihtanut ammattiliitosta toiseen

olet Opetus ja tiede -työttömyyskassan jäsen ammattiliiton kautta ja siirryt jäseneksi johonkin toiseen jäsenjärjestöömme, ei sinun välttämättä tarvitse ilmoittaa asiasta erikseen kassalle. Saamme tiedon liiton vaihdosta viiveellä suoraan jäsenjärjestöiltämme. Halutessasi voit nopeuttaa tiedon siirtymistä kassalle lähettämällä meille asiasta viestin Openetti-palvelumme kautta.

Jotta Opetus ja tiede -työttömyyskassan jäsenyyteen ei tällaisessa tilanteessa pääse syntymään katkoa:

  • huolehdi, ettei ammattiliittojäsenyyksien väliin jää katkoa
  • varmista uudesta ammattiliitostasi, että liittojäsenyyteesi sisältyy jäsenyys Opetus ja tiede -työttömyyskassassa
  • maksa jäsenmaksut aiemman ammattiliittosi eropäivään asti
  • maksa jäsenmaksut uuden ammattiliittosi liittymispäivästä alkaen

Jos ammattiliittojäsenyyksien väliin jää yli kahden viikon katko tai sinulla on kysymyksiä työttömyyskassajäsenyyteesi liittyen, ota kassaan yhteyttä Openetin kautta.

Edellä oleva ohje koskee vain niitä tapauksia, joissa vaihdat jäsenjärjestöstämme toiseen. Jos siirryt johonkin muuhun ammattiliittoon ja haluat säilyttää jäsenyytesi Opetus ja tiede -työttömyyskassassa, ole meihin yhteydessä Openetin kautta tai täyttämällä lomake Opetus ja tiede -työttömyyskassan jäsenenä jatkamisesta.

Haluan erota työttömyyskassasta

Ilmoita meille erostasi tällä lomakkeella, jos olet liittynyt toiseen työttömyyskassaan, siirtynyt eläkkeelle tai haluat muusta syystä erota Opetus ja tiede -työttömyyskassasta.

Ilmoitus yritystoiminnasta

Ilmoita meille tällä lomakkeella, jos ryhdyt päätoimiseksi yrittäjäksi. Yritystoiminnan vaikutuksesta kassajäsenyyteen saat lisää tietoa kohdasta Yritystoiminta ja jäsenyys(siirryt toiseen palveluun).

Ilmoitus muutosta ulkomaille

Ulkomaille siirtymisestä tulee ilmoittaa Opetus ja tiede -työttömyyskassalle ja kysyä neuvoa jäsenyyden jatkamisen ja vakuutus- ja työskentelykausien siirron osalta.

Muut asiat

Muista jäsenyyteen vaikuttavista asioista voit ilmoittaa viestillä Openetin kautta (kirjaudu ensin Openettiin ja valitse Openetin etusivulta Kirjoita uusi viesti -painike).

Jos olet jäsen mutta et pääse kirjautumaan Openettiin, lue ensin ohjeet ja ole sen jälkeen tarvittaessa yhteydessä sähköpostitse asiakaspalvelu@opetusjatiede.fi

Jos et ole jäsen, voit lähettää meille sähköpostia osoitteeseen yleinen@opetusjatiede.fi