Siirry sisältöön
Haku
Kirjaudu Openettiin
Haku

Eroilmoitus

Huomaathan, että

  • Erotessasi ammattiliitosta sinun ei tarvitse erota työttömyyskassasta, vaan voit jatkaa kassan yksilöjäsenenä. Vuonna 2024 Opetus ja tiede -työttömyyskassan jäsenmaksu on 4,50 €/kk (54,00 €/v).
  • Vaikka Opetus ja tiede -työttömyyskassan jäseneksi liittyessäsi sinulta edellytetään työskentelyä toimialallamme, voit jäsenyyden aikana tehdä myös muun alan työtä.
  • Jos vaihdat työttömyyskassaa, lähetä ensin jäsenhakemus uuteen kassaan ja ilmoita eroamisesta Opetus ja tiede -työttömyyskassaan vasta sitten, kun olet saanut varmistuksen uudesta jäsenyydestä.
  • Jos aloitat yritystoiminnan, ei sinun välttämättä heti tarvitse erota työttömyyskassasta.
  • Mikäli muutat ulkomaille, selvitä onko jäsenyyden jatkaminen Opetus ja tiede -työttömyyskassassa tarpeellista.

Tärkeää tietoa

Erotessasi Opetus ja tiede -työttömyyskassasta tulee jäsenmaksut maksaa eropäivään saakka. Jos olet kuulunut kassaan ammattiliiton kautta, saat ohjeet jäsenmaksun maksamiseen ammattiliitostasi. Jäsenmaksujen laiminlyöminen saattaa johtaa kassasta erottamiseen, ja kassan maksamat etuudet voidaan periä takaisin kassasta erottamispäivästä alkaen.

Jos olet kuulunut Opetus ja tiede -työttömyyskassaan ammattiliiton kautta, ilmoita erostasi myös ammattiliittoosi.

Jos Opetus ja tiede -työttömyyskassasta erottuasi liityt kuukauden kuluessa toiseen palkansaajakassaan, hyväksesi luetaan työssäoloaikasi ja vakuutettuna oloaikasi Opetus ja tiede -työttömyyskassan jäsenyyden ajalta. Tämä edellyttää, että olet maksanut jäsenmaksut eropäivään saakka. Työttömyysturva ei koskaan siirry tilanteissa, joissa sinut on erotettu vanhasta kassasta jäsenmaksujen laiminlyönnin tai vilpillisen toiminnan vuoksi.

Eroilmoitus

"*" näyttää pakolliset kentät

Maa*

Eroan Opetus ja tiede -työttömyyskassasta

PP dot KK dot VVVV
Työttömyyskassasta ei voi erota takautuvasti, joten eropäivä voi olla aikaisintaan ilmoituspäivä.
Poikkeuksena toiseen työttömyyskassaan siirtyminen, jolloin eropäiväksi voi ilmoittaa uuden kassan liittymispäivää edeltävän päivän. Eläkkeelle siirtyessäsi työttömyyskassan jäsenyyden voi myös päättää eläkkeelle siirtymistä edeltävään päivään.
Eron syy*

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.