Siirry sisältöön
Haku
Kirjaudu Openettiin
Haku

Jäsenmaksut

Jäsenmaksu on Finanssivalvonnan vuosittain vahvistama euromääräinen kuukausijäsenmaksu. Vuonna 2024 Opetus ja tiede -työttömyyskassan jäsenmaksu on 4,50 €/kk (54,00 €/v). Jäsenmaksumme on kaikilta jäseniltä sama.

Jos kuulut Opetus ja tiede -työttömyyskassaan ammattiliiton kautta, maksat työttömyyskassan jäsenmaksun ammattiliiton jäsenmaksun yhteydessä. Emme valitettavasti voi kassassa neuvoa liiton jäsenmaksuasioissa. Jos sinulla on kysymyksiä jäsenmaksuistasi, ota suoraan yhteyttä ammattijärjestösi jäsenpalveluun.

Jäsenmaksun maksaminen yksilöjäsenenä

Työttömyyskassa lähettää jäsenmaksulaskun yksilöjäsenilleen kerran vuodessa keväisin. Koko kuluvan vuoden maksu maksetaan yhdellä kertaa. Laskua maksaessasi voit tilata verkkopankistasi e-laskun.

Yksilöjäsenten vuoden 2024 jäsenmaksulaskut on lähetetty 15.2.2024. E-laskun tilanneille lasku on lähetetty suoraan verkkopankkiin, muille lasku on postitettu. Jos olet Opetus ja tiede -työttömyyskassan yksilöjäsen etkä saa laskua 8.3.2024 mennessä, ole meihin yhteydessä Openetin kautta. Kirjaudu ensin Openettiin ja valitse sitten Openetin etusivulta Kirjoita uusi viesti -painike.

Pidäthän tietosi ajan tasalla

Tarkista ja päivitä yhteystietosi Openetti-palvelussa, jotta saat Opetus ja tiede -työttömyyskassan lähettämät viestit jatkossa oikeaan osoitteeseen. Pääset päivittämään tietojasi Openetissä kohdassa Omat tiedot > Yhteystiedot.

  • Ilmoita meille Openetti-viestillä, jos olet liittynyt ammattiliittoon. Lähetämme sen jälkeen sinulle tarvittaessa korjatun jäsenmaksulaskun. Yksilöjäsenmaksu tulee maksaa ammattiliiton liittymispäivään saakka.
  • Mikäli olet jäänyt eläkkeelle tai haluat muusta syystä erota kassasta, ilmoita meille erosta sähköisellä lomakkeella. Jäsenmaksut tulee maksaa eropäivään asti.
  • Tee ilmoitus sähköisellä lomakkeella myös, jos olet aloittanut yritystoiminnan tai muuttanut ulkomaille.

Jäsenmaksu on maksettava jokaiselta jäsenyyskuukaudelta

Jäsenmaksusta ei ole jäsenyysaikana mahdollista saada vapautusta millään perusteella. Jäsenmaksu tuleekin maksaa myös esimerkiksi työttömyyden, vuorotteluvapaan, opiskelun ja perhevapaiden ajalta. Ammattiliittoon kuuluvat jäsenet saavat ohjeet jäsenmaksun maksamiseen omasta liitostaan. Jäsenmaksua ei peritä suoraan työttömyysetuudesta tai vuorottelukorvauksesta. Selvitä tarvittaessa liitostasi, kuinka jäsenmaksu maksetaan palkattomilta ajoilta.

Jäsenmaksun maksamatta jättäminen ei ole eroilmoitus. Erosta tulee aina ilmoittaa kirjallisesti.

Jäsenmaksu tulee maksaa kuuden kuukauden kuluessa sen kuukauden alusta, johon jäsenmaksu kohdistuu. Jos laiminlyöt jäsenmaksujen suorittamisen yli kuuden kuukauden ajan, erotetaan sinut siitä päivästä lukien, josta jäsenmaksut ovat maksamatta.

Jäsenmaksu on maksettava koko kuukaudelta myös niissä tilanteissa, kun liittyy työttömyyskassaan, eroaa tai tulee erotetuksi kassasta kesken kalenterikuukauden. Eronneella ja erotetulla jäsenellä ei ole oikeutta saada takaisin kassalle maksamiaan jäsenmaksuja, jotka kohdistuvat eroamis- tai erottamisajankohtaa edeltävään aikaan.

Opetus ja tiede -työttömyyskassan jäsenmaksu on verovähennyskelpoinen. Työttömyyskassa tai ammattiliitto toimittaa tiedon maksetusta jäsenmaksusta verottajalle automaattisesti.