Siirry sisältöön
Haku
Kirjaudu Openettiin
Haku

Päiväraha

Oikeus ansiopäivärahaan edellyttää muun muassa, että olet ollut työttömyyskassan jäsen vähintään 26 viikkoa, olet jäsenenä ollessasi täyttänyt työssäoloehdon ja että olet ilmoittautunut työttömäksi kokoaikatyönhakijaksi.

.Alla olevista osioista löydät lisätietoa esimerkiksi ansiopäivärahaoikeuteen, ansiopäivärahan määrään, ansiopäivärahan hakemiseen, soviteltuun päivärahaan, tiettyihin erikoistilanteisiin sekä muutoksenhakuun ja takaisinperintään liittyen.

Oikeus ansiopäivärahaan

Jos joudut työttömäksi, sinut lomautetaan tai työllistyt vain osittain, koska työnantajalla ei ole tarjota enempää työtä, sinulla saattaa olla oikeus ansiopäivärahaan.

Ansiopäivärahan määrä

Päivärahan määrä lasketaan työttömyyttä edeltävän ajan palkastasi. Palkkatulosi huomioidaan sellaisilta kalenteriviikoilta, joilta olet kerryttänyt 26 viikon työssäoloehtoa.

Ansiopäivärahan hakeminen

Kun jäät työttömäksi, ilmoittaudu työttömäksi työnhakijaksi TE-toimistoon viimeistään ensimmäisenä työttömyyspäivänäsi. Muista pitää työnhakusi voimassa. Työttömyyskassa voi maksaa päivärahaa vain ajalta, jolloin työnhakusi on ollut voimassa.

Soviteltu ja vähennetty ansiopäiväraha

Ansiopäiväraha voidaan maksaa soviteltuna, jos teet osa-aikatyötä tai satunnaista työtä, tai jos sinulla on sivutoimista yritystoimintaa. Ansiopäivärahaa maksetaan vähennettynä, jos sinulle maksetaan ansiopäivärahasta vähennettäviä sosiaalietuuksia.

Erikoistilanteet

Täältä osiosta löydät lisätietoa lomautuksesta ja lomautukseen rinnasteisista tilanteista, TE-palveluista, karenssista, apurahasta, ulkomaantyöstä, yrittäjyydestä ja ikääntyvän työttömyysturvasta

Muutoksenhaku ja takaisinperintä

Jos olet tyytymätön työttömyyskassan antamaan päätökseen, voit hakea siihen muutosta sosiaaliturva-asioiden muutoksenhakulautakunnalta.

Openetti on jäsenelle nopein viestikanava

  • Lähetä viestit, kysymykset, hakemukset ja liitteet turvallisesti
  • Tarkista ja päivitä yhteystietosi
  • Ilmoita muutoksista
Openetti

Mitä meiltä kysytään

Voit saada vastauksen vielä nopeammin meidän laajan usein kysytyt kysymykset sivumme kautta – kurkkaa siis, olemmeko vastanneet juuri sinun kysymykseesi.

Usein kysyttyjä kysymyksiä