Siirry sisältöön
Haku
Kirjaudu Openettiin
Haku

Minut on erotettu ammattiliitosta

Ilmoita meille alla olevalla lomakkeella, jos olet kuulunut Opetus ja tiede -työttömyyskassaan ammattiliiton kautta ja sinut on erotettu ammattiliitosta maksamattomien jäsenmaksujen vuoksi. Lue tarkkaan tämän sivun ohjeet ja tutustu myös sivuun Jäsenyydestä erottaminen.

Tärkeää tietoa

Ammattiliitto ei voi erottaa työttömyyskassasta. Jos olet kuulunut Opetus ja tiede -työttömyyskassaan ammattiliiton kautta ja sinut on erotettu ammattiliitosta puuttuvien jäsenmaksujen takia, on sinulla silti halutessasi mahdollisuus säilyttää työttömyyskassan jäsenyys. Työttömyyskassan jäsenyyden säilyttäminen edellyttää puuttuvien jäsenmaksujen maksamista.

Mikäli haluat, että jäsenyytesi ammattiliitossa palautetaan, ole pikimmiten yhteydessä entiseen ammattiliittoosi. Ilmoita asiasta myös kassalle tällä lomakkeella.

Ilmoita tällä lomakkeella myös, jos haluat jatkaa ainoastaan Opetus ja tiede -työttömyyskassan jäsenenä (ilman ammattiliittojäsenyyttä). Työttömyyskassa tarjoaa yksinomaan työttömyysturvaan ja vuorottelukorvaukseen liittyvää neuvontaa ja palvelua, ja maksaa nämä etuudet niihin oikeutetuille jäsenilleen. Ammattiliiton tarjoamiin etuihin, kuten esimerkiksi luottamusmiehen palveluihin, järjestön lehteen tai vakuutuksiin ei työttömyyskassan yksilöjäsen ole oikeutettu, eikä kassan palveluihin kuulu edunvalvontaa.

Jos laiminlyöt työttömyyskassan jäsenmaksujen suorittamisen yli kuuden kuukauden ajan, erotetaan sinut työttömyyskassasta siitä päivästä lukien, josta jäsenmaksut ovat maksamatta. Ennen erottamispäätöstä sinua kuullaan asiassa ja annetaan tilaisuus maksaa puuttuvat jäsenmaksut.

Mitä työttömyyskassasta erottamisesta seuraa?

  • Opetus ja tiede -työttömyyskassan jäsenyys päättyy. Jos erottaminen tapahtuu maksamattomien jäsenmaksujen vuoksi, päättyy jäsenyys takautuvasti (erotetaan siitä päivästä lukien, josta jäsenmaksut ovat maksamatta).
  • Kassan maksamat etuudet peritään takaisin kassasta erottamispäivästä lukien.
  • Menetät ennen erottamista mahdollisesti alkaneen ansiopäivärahakauden sekä kertyneet jäsenyys- ja työskentelykaudet.
  • Kassanvaihtotilanteissa jäsenyys- ja työskentelykaudet eivät seuraa uuteen kassaan, mikäli sinut on erotettu aiemmasta kassasta.

Työttömyyskassasta erottaminen saattaa siis johtaa aiemmin maksettujen etuuksien (kuten ansiopäivärahan) takaisinperintään sekä päivärahaoikeuden menettämiseen siinäkin tapauksessa, että olet jo toisen työttömyyskassan jäsen.

Jos liityt erottamisen jälkeen uudelleen työttömyyskassan jäseneksi, voi kassa maksaa päivärahaa vasta, kun jäsenyys- ja työssäoloehto ovat täyttyneet uudelleen.

Ilmoitus ammattiliitosta erottamisesta

"*" näyttää pakolliset kentät

Maa*

Suosittelemme ilmoittamaan henkilökohtaisen osoitteen, ei työsähköpostia.

Kuuluin Opetus ja tiede -työttömyyskassaan alla ilmoittamani ammattiliiton kautta*

PP dot KK dot VVVV
Työttömyyskassan jäsenyys

Jos saat sovittua jäsenyyden palauttamisen ammattiliiton kanssa, tulee puuttuvat jäsenmaksut maksaa ammattiliitolle. Tällöin työttömyyskassan jäsenyytesi jatkuu ammattiliiton kautta.

Jos haluat jatkaa ainoastaan Opetus ja tiede -työttömyyskassan jäsenenä, tulee puuttuvat jäsenmaksut maksaa työttömyyskassalle. Saat maksuohjeet työttömyyskassasta.

Jos et maksa puuttuvia työttömyyskassan jäsenmaksuja, tullaan sinut erottamaan työttömyyskassasta siitä päivästä lukien, josta jäsenmaksut ovat maksamatta.

Muutokset tilanteessasi (ilmoita muutospäivämäärä sekä mahdolliset tarkennukset kohdassa Lisätietoja)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.