Hoppa till innehåll
Sök
Logga in till Openetti
Sök

Håll oss informerade

Använd elektroniska blanketter för att anmäla ändringar som påverkar ditt medlemskap, såsom utträde, anslutning till en fackförening, företagsverksamhet och flytt utomlands. Kontrollera och uppdatera dina kontaktuppgifter i Openetti för att få meddelanden från Arbetslöshetskassan för undervisning och vetenskap till rätt adress.

Uppdatera dina kontaktuppgifter

Håll dina kontaktuppgifter uppdaterade. Du kan själv uppdatera namn, adress och andra kontaktuppgifter i Openetti. Logga först in i Openetti. Du kan uppdatera dina uppgifter i Openetti under Egna uppgifter > Kontaktuppgifter.

Jag vill fortsätta som medlem i arbetslöshetskassan efter att jag utträtt ur fackföreningen

Om du har tillhört Arbetslöshetskassan för undervisning och vetenskap via en fackförening och du vill utträda ur fackföreningen kan du ändå fortsätta som s.k. individmedlem i Arbetslöshetskassan för undervisning och vetenskap. När du har sagt upp dig från fackföreningen och betalat medlemsavgifterna till fackföreningen fram till datumet för utträdet, meddela oss med denna blankett om fortsättningen av arbetslöshetskassans medlemskap.

Jag har uteslutits från facket

Fackföreningen kan inte utesluta någon ur arbetslöshetskassan. Om du har varit medlem i Arbetslöshetskassan för undervisning och vetenskap via en fackförening och du har blivit utesluten ur fackföreningen på grund av obetalda medlemsavgifter, har du ändå möjlighet att förbli medlem i arbetslöshetskassan. För att behålla medlemskapet i arbetslöshetskassan måste du betala de obetalda medlemsavgifterna.

Jag har anslutit mig till en fackförening

Vänligen meddela oss via meddelande i Openetti om du har varit individmedlem i Arbetslöshetskassan för undervisning och vetenskap och går med i en fackförening. Logga först in på Openetti och klicka på knappen Skriv ett nytt meddelande på startsidan.

Jag vill utträda ur arbetslöshetskassan

Meddela oss om ditt utträde med denna blankett, om du anslutit dig till en annan arbetslöshetskassa, gått i pension eller du vill utträda ur Arbetslöshetskassan för undervisning och vetenskap av en annan orsak.

Anmälan om företagsverksamhet

Meddela oss med denna blankett om du blir en företagare på heltid. Mer information om hur företagsverksamhet påverkar kassamedlemskapet får du i punkten Företagsverksamhet och medlemskap.

Flytt utomlands

Vid flytt utomlands ska man meddela Arbetslöshetskassan för undervisning och vetenskap och fråga om råd när det gäller att fortsätta medlemskapet och att överföra försäkrings- och arbetsperioder.

Annat

Du kan använda Openetti för att meddela andra ärenden som påverkar ditt medlemskap (logga först in i Openetti och välj knappen Skriv ett nytt meddelande på startsidan).

Om du är medlem men inte kan logga in i Openetti, läs instruktionerna först och kontakta oss sedan via e-post om det behövs, asiakaspalvelu@opetusjatiede.fi

Om du inte är medlem kan du skicka e-post till adressen yleinen@opetusjatiede.fi