Openetti-ohjeet
Openetti on Opetus ja tiede -työttömyyskassan verkkopalvelu, jossa voit lähettää kassalle hakemuksia ja liitteitä turvallisesti suojatun yhteyden kautta.
Sisäänkirjautuminen
Openettiin kirjaudutaan Suomi.fi-tunnistuksen avulla. Palveluun pääset kirjautumaan omilla verkkopankkitunnuksillasi, varmennekortilla (henkilökortti) tai mobiilivarmenteella.
Lisätietoa Suomi.fi-tunnistuksesta saat kansalaisneuvonnasta(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun). Olethan yhteydessä kansalaisneuvontaan(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) myös mahdollisissa kirjautumisen ongelmatilanteissa.
Jos olet kassan uusi jäsen ja et pääse kirjautumaan Openettiin, ole yhteydessä meihin laittamalla sähköpostia osoitteeseen: asiakaspalvelu@opetusjatiede.fi. Ilmoita viestissäsi nimi ja syntymäaika.
Voit postittaa hakemuksesi kassalle tai tuoda sen kassan postilaatikkoon, jos et pääse kirjautumaan Openettiin Suomi.fi-tunnistusta käyttämällä.
Etusivu
Voit lähettää eri etuuslajien ensimmäisen hakemuksen sekä sen jälkeiset jatkohakemukset liitteineen sähköisesti työttömyyskassaan. Myös liikkuvuusavustushakemuslomakkeen voit ladata tästä etusivulta.
Pääset täyttämään ja lähettämään hakemuksesi Openetin etusivulta. Järjestelmä tunnistaa automaattisesti tarvittavan lomaketyypin (ensi- vai jatkohakemus). Hakemuksen päiväkohtaisten tietojen eli kalenteriosion täyttämiseen on ohjeistusta kohdassa Hae ansiopäivärahaa.
Etusivulla näet, milloin viimeksi käytit palvelua sekä yhteenvedon viimeisimmistä tapahtumistasi, uutisista, uusimmista viesteistäsi ja ajankohtaisista linkeistä. Ilmoitamme etusivulla, jos sinulle on saapunut päivärahapäätöksiä. Voit myös siirtyä lukemaan kaikki viestisi ja lähettää meille viestin suoraan etusivulla olevasta Kirjoita uusi viesti -kohdasta.
Hae etuutta
Voit lähettää eri etuuslajien ensimmäisen hakemuksen sekä sen jälkeiset jatkohakemukset liitteineen sähköisesti työttömyyskassaan. Pääset täyttämään ja lähettämään hakemuksesi Openetin etusivulta. Järjestelmä tunnistaa automaattisesti tarvittavan lomaketyypin (ensi- vai jatkohakemus).Hakemuksen päiväkohtaisten tietojen eli kalenteriosion täyttämiseen on ohjeistusta kohdassa Tiedot haettavalta ajalta.
Ansiopäivärahaa haetaan aina jälkikäteen, jo kuluneelta ajalta. Tulevalle ajalle täytettyä hakemusta ei pysty lähettämään käsittelyyn. Sen sijaan vuorottelukorvausta voit hakea jo ennen vapaasi alkamista, mutta hakemus voidaan ottaa joka tapauksessa käsittelyyn vasta vapaan alkamisen jälkeen.
Huomioithan, että lomakkeissa on myös pakollisia kenttiä ja ohjelma ilmoittaa puuttuvista tiedoista sivulle ilmestyvässä huomautuksessa. Puutteellisesti täytettyä hakemusta ei voi lähettää.
Pääset täyttämään ansiopäivärahahakemustasi Openetin etusivulta kohdasta Hae ansiopäivärahaa. Ohjelma tunnistaa automaattisesti tarvittavan lomaketyypin. Jos olet uusi hakija tai edellisestä maksetusta päivästäsi on kulunut yli kuusi kuukautta, on täytettäväksi ilmestyvä lomake laajempi. Tällöin avautuu ensin lähtötilannettasi kartoittava sivu, johon vastaamalla ja painaessasi jatka tulee esille seuraava, välilehtiä sisältävä sivu.
Vastaa jokaiseen kohtaan tarkasti. Ohjelma tallentaa automaattisesti luonnoksia, kun etenet hakemussivulla. Näin voit helposti palata hakemuksen täyttämiseen myöhemmin. Jos hakemuksen jättää kesken, on tiedot tallennettuna 30 päivää järjestelmässä.
Jos sinulle on maksettu ansiopäivärahaa lähiaikoina, avautuu ohjelmaan suppeampi lomake. Jos olet ollut kokonaan työtön eikä tilanteesi ole muuttunut verrattuna edelliseen hakujaksoon, voit lähettää hakemuksen sellaisenaan, kunhan vastaat palkanmaksupäiväkohtaan. Jos hakujaksolla on monta maksupäivää, paina lisää päivä, jolloin voit lisätä toisen palkanmaksupäivän. Hakemus lähtee painamalla Allekirjoita ja hyväksy.
Jos hakemusta tehdessä saat sen lähettämisestä lomaketunnuksen (esimerkiksi arkisto-id: 123456), on hakemus lähetetty onnistuneesti järjestelmään. Sama koskee myös pelkkiä sähköisiä liitteitä, jotka olet lähettänyt meille Lähetä liitteet-toiminnolla.
Pääset hakemusajan kalenteriosioon Tiedot haettavalta ajalta -kohdan oikean yläkulman Muokkaa -painikkeesta. Voit ensin valita hakujaksosi. Yhden hakemuksen voit täyttää enintään kolmelta kuukaudelta.
Kun haet päivärahaa ensimmäistä kertaa ja olet jäänyt työttömäksi kokoaikatyöstä tai jäät työttömäksi esim. perhevapaan jälkeen ja olet hakujaksollasi työtön, voit täyttää hakemuksesi kahden täyden kalenteriviikon (maanantai-sunnuntai) ajalta. Jatkossa hakemus täytetään aina joko neljän täyden kalenteriviikon jaksolta, kuukaudelta tai kalenterikuukaudelta. Lyhemmältä ajanjaksolta voit hakea esimerkiksi silloin, jos kesken hakujakson aloitat yli kaksi viikkoa kestävän kokoaikatyön tai jäät perhevapaalle. Jos täytät hakemuksen normaalia neljän kalenteriviikon tai kuukauden hakujaksoa lyhyemmältä ajalta, kysyy ohjelma syytä poikkeavaan hakujaksoon.
Tiedot haettavalta ajalta -kohtaan tulee valita oikea tilanteeseesi sopiva vaihtoehto valikosta. Jos kyseessä on jatkohakemus, antaa ohjelma oletuksena edellisen hakemuksen tilanteen. Pääset muuttamaan vaihtoehtoa Muokkaa -painikkeesta. Ensin on valittava, mitä olet hakujakson aikana pääasiallisesti tehnyt. Tämän lisäksi voit valita useampia muita vaihtoehtoja hakujaksolle. Jos olet ollut työssä, on eri työnantajat eriteltävä.
Valittavissa olevat vaihtoehdot ovat:
- Työtön: Valitse ”työtön” myös viikonloppujen kohdalle, jos olet ollut kokonaan työtön.
- Lomautettu: Jos olet lomautettuna lyhennetyllä työpäivällä tai -viikolla, täytä hakemuksen kalenteriosaan täysi kalenteriviikko, vaikka hakurytmisi olisi kalenterikuukausi ja kuukauden viimeinen päivä olisi esim. keskiviikko. Täytä hakemus tällöin siis sunnuntaihin saakka. Esim. jos haet päivärahaa ajalta 1.-30.9. ja 30.9. on keskiviikko, täytä hakemus sunnuntaihin 4.10. saakka.
- Koulutuksessa: Merkitse olevasi ”koulutuksessa”, jos osallistut TE-palveluun
(omaehtoinen opiskelu, työvoimakoulutus). Jos opiskelet sivutoimisesti ja TE-toimisto on antanut esteettömän lausunnon siitä, opiskelupäiviä ei merkitä hakemukseen. - TE-palvelu: Valitse ”TE-palvelu” jos olet ollut esimerkiksi työkokeilussa.
- Poissa TE-palvelusta:
- Loma (te-palvelut):
- Sairas: Merkitse ”sairas”, jos olet ollut pitkään sairaana tai sairaalahoidossa ja saanut tai hakenut Kelan sairauspäivärahaa tai muuta työkyvyttömyyden perusteella maksettavaa etuutta. Yksittäisiä sairauspäiviä ei merkitä, kun olet kokonaan työttömänä, vaan voit täyttää päivän kohdalle ”työtön”.
- Palkallinen sairasaika: Jos olet ollut sairaana, mutta osa-aikatyösi työnantaja on maksanut ko. päivältä palkan, merkitse päivän kohdalle ”palkallinen sairasaika” ja tuntimäärä.
- Työssä: Valitse ”työssä”, jos olet ollut satunnaisessa tai osa-aikatyössä. Jos sinulla ei ole kyseisen päivän aikana tehtyjä työtunteja, tulee päivälle valita jokin muu vaihtoehto, esimerkiksi ”työtön”. Työtunneiksi ei voi merkitä 00:00.
- Palkallinen vuosiloma: Huomioithan, että jos teet osa-aikatyötä ja olet palkallisella lomalla, merkitse ”työssä” ja se tuntimäärä, jonka mukaan lomapalkkasi maksetaan.
- Palkallinen poissaolo
- Palkaton poissaolo: Jos sinulla on palkaton poissaolo työstäsi, valitse palkaton poissaolo.
Kalenteriosion täyttäminen
Kun olet valinnut hakujakson vaihtoehdot, paina jatka, jolloin hakemuslomakkeen kalenteriosio avautuu täytettäväksi. Kalenteriosion ulkonäkö mukautuu edellisen kohdan vaihtoehtojen mukaan. Syötä tiedot tarkasti jokaiselle päivälle. Jos olet esimerkiksi valinnut olleesi töissä kahdella eri työnantajalla, koulutuksessa ja työtön hakujakson aikana, on sinun mahdollista päiväkohtaisesti valita jokin näistä. Hakemuslomakkeessa on oltava joko työtunnit täytettynä tai vihreällä valittuna jokin muu edellä valituista. Tallenna kalenteriosion täyttö painamalla jatka, jolloin pääset jatkamaan hakua loppuun asti täyttämällä seuraavan kohdan palkanmaksupäivästä.
Jos olet unohtanut tässä vaiheessa painaa valmis, ei hakemusta voi lähettää.
Työtunnit-sarakkeeseen merkitään työtunnit, jos olet ollut satunnaisessa tai osa-aikatyössä. Jos olet valinnut vaihtoehdon ”työtön”, ei sarakkeeseen silloin merkitä tunteja. Jos valitset vaihtoehdon ”TE-palvelussa” tai ”koulutuksessa”, älä merkitse TE-palvelun tai koulutuksen tunteja sarakkeeseen.
Työtuntien merkitsemisessä huomioitavaa:
- Jos palkkasi 45 minuutin työtunnista maksetaan 1 tunnin mukaan, merkitse sarakkeeseen 01, vastaavasti 75 minuuttia – 01 40. Tunti-kenttään on mahdollista kirjoittaa enintään luku 24 ja Minuutit-kenttään enintään luku 59. Jos ilmoittamasi tunnit eroavat palkkalaskelman mukaan maksetuista tunneista, lähetä erillinen selvitys työtunneistasi Viestit-toiminnolla (esim. hakemuksen 40min. on palkkalaskelmassa 0,67 h).
- Jos palkkasi opetusalalla maksetaan kiinteän viikkotuntimäärän mukaan kuukausipalkkana, merkitse kyseisen viikkotuntimäärän mukaiset tunnit sunnuntain kohdalle ja muille päiville voit merkitä hakemukseen ”työtön”. Tunteja voi merkitä kuitenkin enintään 24 tuntia, joten jos viikkotuntimäärä ylittää tämän, merkitse tunnit jokaisen päivän kohdalle erikseen tai jaa tunnit lauantaille ja sunnuntaille. Jos sinulla on kuukausipalkkaisen työsi lisäksi esimerkiksi muita sijaisuustunteja, ilmoita nämä tunnit
hakemukseen niille päiville kun tunnit on pidetty.
Ansiopäivärahan lisäksi voit hakea kassalta liikkuvuusavustusta, vuorottelukorvausta tai muutosturvarahaa.
Liikkuvuusavustus
Liikkuvuusavustusta ei voi suoraan hakea Openetin kautta täytettävällä lomakkeella. Lataa Liikkuvuusavustushakemuksen lomake omalle koneellesi kotisivujemme kohdasta Lomakkeet(avautuu uuteen ikkunaan). Tallenna täytetty lomake ja lähetä se työttömyyskassaan käyttäen ”Lähetä liitteitä” -toimintoa. Lomakkeen täyttämiseen tarvitset PDF-tiedostojen lukuohjelmaa, esimerkiksi ilmainen Acrobat Reader(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun).
Hae vuorottelukorvausta
Vuorottelukorvaushakemus -toiminnolla voit lähettää korvaushakemuksen, kun jäät
vuorotteluvapaalle. Liitä hakemukseen tarvittavat liitteet. Katso tarvittavat liitteet vuorottelukorvaus-sivuilta.
Vuorottelukorvauksen muutosilmoituksella ilmoitetaan vuorotteluvapaan aikaisista muutoksista, esimerkiksi satunnaisesta tai osa-aikatyöstä, sairauspäivärahasta, vuorotteluvapaan keskeytymisestä tai pidentymisestä. Vuorottelukorvauksen pituus on vähintään 100 päivästä 180 kalenteripäivään.
Muutosturvaraha
Muutosturvarahaa haetaan Openetin kautta kuten ansiopäivärahaa ja vuorottelukorvausta. Hakemukseen ei tarvita erikseen liitteitä
Hakemukseen tarvitaan usein liitteitä päivärahaoikeuden selvittämiseksi. Voit lähettää liitteet hakemuksesi liitteenä tai erikseen kohdasta Lähetä liitteitä. Voit antaa lisätietoja liitteestä saatetekstissä.
Kun lähetät liitteet, niiden tulee olla tallennettuna joko .pdf-, .jpg-, .jpeg-, .png-, .gif- tai .tiff-muotoon. Hakemuksen liitteillä on maksimikoko (10 Mt), jota ei voi ylittää. Tarkista myös skannausohjelmasi asetukset. Asiakirjojen skannaamiseen ei tarvitse käyttää valokuvatasoista tarkkuutta eikä myöskään värejä. Skannaamisen lähdemateriaaliksi kannattaa valita asiakirja tai teksti mustavalkoisena. Kun skannaat lähdemateriaalina mustavalkoisen tiedoston vaihtoehdolla ”teksti”, valintasi pienentää tiedoston kokoa ja liitteitä mahtuu useampi hakemuksesi mukaan. Voit myöskin skannata useita sivuja yhteen asiakirjaan.
Jokaiseen hakemukseen voit lisätä enintään kymmenen (10) liitettä.
Liitteiden lisääminen tapahtuu seuraavasti:
- Klikkaa painiketta Lisää uusi liite.
- Valitse pudotusvalikosta liitetiedoston tyyppi.
- Klikkaa painiketta Valitse tiedosto. Hae liitetiedosto oman tietokoneesi hakemistosta.
- Seuraavan liitteen voit lisätä painamalla uudelleen Lisää uusi liite -painiketta.
Jos tilanteesi selvittämiseksi tarvitaan enemmän kuin kymmenen liitettä, voit lähettää tarvittavat lisäliitteet kohdasta Lähetä liitteitä. Yksi palvelutapahtuma voi jälleen sisältää kymmenen liitettä.
Tarkista kohdista Ansiopäivärahan hakeminen(avautuu uuteen ikkunaan) ja Vuorotteluvapaan hakeminen ja maksaminen(avautuu uuteen ikkunaan), mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan. Liitteitä, jotka olet jo aikaisemmin toimittanut Opetus ja tiede -työttömyyskassaan, ei tarvitse lähettää uudelleen.
Hakemuksen käsittelyseuranta
Tässä kohdassa näet hakemuksesi käsittelyvaiheen, joka voi olla joko saapunut, odottaa lisäselvitystä, valmis tai arkistoitu. Voit lisäksi nähdä kuvana ne hakemukset ja liitteet, jotka olet lähettänyt Openetti-palvelun kautta (26.4.2018 alkaen). Paperisena lähetetyt hakemukset eivät näy tässä palvelussa. Hakemukset näkyvät palvelussa 12 kuukauden ajan niiden saapumisesta lukien (enintään kuitenkin 26.4.2018 alkaen).
Jos hakemuksesi odottaa lisäselvitystä, mutta itse lisäselvityspyyntö ei näy palvelussa, olet kirjautunut Openettiin juuri sen välisenä aikana, joka kuluu lisäselvityspyynnön muodostamisen ja kirjeen lähettämisen välissä.
Lisäselvityspyynnöt tehdään joko postitettavalla kirjeellä tai sähköisellä kirjeellä. Myös postitettavat kirjeet ovat kirjeen lähettämisen jälkeen luettavissa Openetin Viestintä-osion sähköisissä kirjeissä. Jos olet valinnut Openetissä Omat tiedot-osion Yhteystiedot-välilehdellä sähköpostimuistutukset, saat kirjeen lähettämisen jälkeen yhteystiedoissa ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen viestin siitä, että sinulla on palvelussa kirje. Yleensä lisäselvityspyynnön sisältävä kirje lähtee kassalta lisäselvityspyynnön tekemistä seuraavana työpäivänä.
Jos valitset Omat tiedot-osion Yhteystiedot-välilehdellä käyttöösi sähköiset kirjeet, saat työttömyyskassan lähettämät kirjeet vain Openettiin.
Ansiopäivärahapäätökset tulevat sinulle Openettiin. Jos päätöstä ei ole luettu 7 vuorokauden aikana, postitetaan päätös kotiisi. Päätökset vuorotteluvapaasta ja takaisinperinnän päätökset sekä kirjeet tulevat sinulle aina postitse kotiin.
Jos hakemuksesi odottaa lisäselvitystä, mutta itse lisäselvityspyyntö ei näy palvelussa vielä seuraavanakaan päivänä, se voi johtua kahdesta syystä:
1. Lähetit hakemuksesi ilman liitteitä ja ilmoitit hakemuksessa lähettäväsi liitteet
myöhemmin erikseen.
Jos olet sähköisessä hakemuksessasi ilmoittanut lähettäväsi hakemuksen liitteet myöhemmin joko postitse tai erikseen Openetin Lähetä liitteitä -toiminnon kautta, hakemuksesi on jäänyt odottamaan näitä liitteitä. Lisäselvityspyyntöä ei ole tästä johtuen tehty. Toimita kassalle liitteet, jotka olet hakemuksessasi lmoittanut meille lähettäväsi.
2. Hakemuksesi käsittely odottaa lisätietoja, joita ei pyydetä sinulta.
Hakemuksesi käsittely odottaa sellaista lisäselvitystä, jonka olemme pyytäneet suoraan esimerkiksi toiselta viranomaiselta tai työnantajaltasi. Kyse voi olla esimerkiksi edellisen työttömyyskassasi aikaisista tiedoista (olet ilmoittanut hakemuksessasi jäsenyyden aikaisemmassa työttömyyskassassa). Kyse voi olla myös siitä, että tarkistamme työnantajaltasi jotakin tietoa hakemuksen liitteenä olevista
palkkatyötäsi koskevista asiakirjoista.
Henkilö- ja yhteystiedot
Tarkista omat yhteystietosi ja tee tarvittaessa muutoksia kohdasta Yhteystiedot. Tarkista etenkin osoitetietosi, ajantasainen sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi. Ilmoita sellaiset yhteystiedot, joista tavoitamme sinut tarvittaessa myös työttömyyden aikana. Omat tiedot kannattaa päivittää heti ensimmäisellä käyttökerralla ja muista myöhemminkin ilmoittaa muutoksista.
Viestintä
Haluatko vähentää paperipostin määrää? Haluatko tiedon siitä, että olemme vastanneet Openetti-viestiisi? Tässä osiossa voit valita mahdollisuuden saada sähköpostimuistutuksen yhteydenotoista ja myös valita vaihtoehdon, jossa lähettämämme kirjeet, esimerkiksi lisäselvityspyynnöt, tulevat sinulle vain Openetti-palveluun.
Jos olet valinnut nämä molemmat vaihtoehdot, lähettämämme kirjeet näkyvät vain Openetissä ja saat kirjeistä viestin sähköpostiisi.
Jos haluat tekstiviestin etuuden maksupäivästä, valitse kohta Maksuilmoitus tekstiviestillä. Tällöin maksuilmoitus lähetetään sinulle vain tekstiviestillä, eikä sinulle lähetetä postitse erillistä maksuilmoitusta.
Tilitiedot
Tarkista pankkitilinumerosi ja päivitä se tarvittaessa IBAN-muotoisena ilman välilyöntejä.
Verotiedot
Verotiedot-kohdasta näet, minkä suuruinen ennakonpidätystietosi työttömyyskassalla on.
Tulo-ja verotiedot
Palkkatiedot
Voit katsoa Tulorekisteristä kassaan tulleita palkkatietoilmoituksia tästä kohdasta. Huomioithan, että tulotiedot aktivoituvat vasta, kun lähetät hakemuksen. Maksupäivästä painamalla voit avata palkkailmoituksen tarkemmat tiedot.Työnantajat ovat ilmoittaneet tulorekisteriin tiedot maksamistaan palkoista vuoden 2019 alusta alkaen.
Poissaolotiedot
Työnantaja ilmoittaa tulorekisteriin myös palkattomia poissaoloja. Poissaolotietojen ilmoittaminen tulorekisteriin on kuitenkin vapaaehtoista. Ilmoita aina hakemuksessasi, jos sinulla on palkattomia poissaoloja.
Verotiedot
Verotiedot-kohdasta näet, minkä suuruinen ennakonpidätystietosi työttömyyskassalla on. Huomioithan, että palkkaa varten lasketun veroprosenttia korotetaan ansiopäivärahaa ja vuorottelukorvausta maksettaessa niin, että ennakonpidätys on vähintään 25 %. Halutessasi voit hankkia muutosverokortin, joka on laskettu etuutta varten. Etuutta vartenlaskettua ennakonpidätysprosenttia ei koroteta.
Maksetut etuudet -kohdassa on maksamiemme etuuksien maksuhistoria. Korjaukset- kohdassa näet, jos päivärahasi käsittelyssä on tehty jälkikäteen korjauksia, esim. takaisinperintää tai lisäysmaksuja.
Päätökset -osioon päivittyvät antamamme päätökset. Jos päätöstä ei avaa 7 (seitsemän) päivän kuluessa, lähetämme päätöksen sinulle myös postitse.
Maksettujen päivien määrä -kohdassa voit seurata ansiopäivärahan enimmäisajan laskurin kertymistä.
Lausunnot -kohdassa näkyvät työ- ja elinkeinotoimiston antamat työvoimapoliittiset lausunnot..
Päivärahalaskurin avulla voit laskea suuntaa antavan arvion tulevasta päivärahastasi. Tarkan summan ja päätöksen päivärahastasi työttömyyskassa voi antaa vasta kun hakemuksesi on käsitelty.
Perustiedot
Kuukausipalkka -kenttään täytetään keskimääräinen bruttopalkkasi. Palkka huomioidaan ansiopäivärahan määrityksessä vähintään 26 viikon (6 kk) ajalta. Lisätietoa: Ansiopäivärahan suuruus(avautuu uuteen ikkunaan).
Korotukset
Valitse korotettu ansio-osa, jos täytät korotusosan edellytykset työllistymistä edistävään palvelun osallistumisen perusteella. Korotusosan edellytykset: Korotettu päiväraha, Työllistymistä edistävät palvelut(avautuu uuteen ikkunaan).
Lapset
Ilmoita alle 18-vuotiaiden huollettavien lastesi lukumäärä.
Vähennykset
Osa-aikatyöansiot -kenttään täytetään ansiopäivärahan hakujakson aikana ansaitsemasi työtulot bruttomääräisenä, jos teet osa-aikatyötä, päivittäistä työaikaasi on lyhennetty lomautuksen johdosta, olet alle kaksi viikkoa kestävässä kokoaikatyössä tai harjoitat sivutoimista yritystoimintaa.
Lisätietoa: Soviteltu päiväraha.
Ilmoita sosiaalietuudet- kentässä hakujakson aikana saamasi etuuden määrä, jos kyseessä on vähennettävä sosiaalietuus. Tietoa ansiopäivärahaa vähentävistä etuuksista: Vähennetty päiväraha.
Voit kirjoittaa viestin työttömyyskassalle Openetin etusivulta tai Viestit-osiosta. Huomioithan, että viestin enimmäismitta on 2000 merkkiä. Myös sanaväli ja rivinvaihto kuluttavat merkkejä. Työttömyyskassa vastaa Openetin kautta lähetettyihin viesteihin kolmessa työpäivässä.
Sähköiset kirjeet-osiossa ovat työttömyyskassan sähköisesti lähettämät e-kirjeet, kuten lisäselvityspyynnöt. Jos olet Omat tiedot -kohdassa valinnut vaihtoehdon, että kirjeet tulevat vain Openetti-palveluun, kirjeitä ei lähetetä sinulle postitse.