Siirry sisältöön
Haku
Kirjaudu Openettiin
Haku

Matkustatko pitkiä matkoja työn perässä?

Oletko päivärahan saajana ottanut vastaan työn matkan päästä kotoasi tai onko työmatkasi pitkä? Tai oletko aloittanut vähintään 2 kuukautta kestävän työhösi liittyvän koulutuksen? Tarkista, voisiko sinulla olla oikeus liikkuvuusavustukseen.

Liikkuvuusavustuksen edellytykset

Liikkuvuusavustuksen edellytykset

 • olet työsuhteen alkaessa oikeutettu ansiopäivärahaan
 • aloitat vähintään 2 kuukautta kestävän työsuhteen tai osallistut vähintään 2 kuukautta kestävään työhön liittyvään koulutukseen
 • työmatkasi kesto on kokoaikatyössä yli 3 tuntia päivässä ja osa-aikatyössä 2 tuntia päivässä

Työsuhteen tai työhön liittyvän koulutuksen kesto

Yhtenä ehtona on, että työ on vähintään kaksi kuukautta. Myös työhön liittyvän koulutuksen pitää liittyä vähintään 2 kuukautta kestävään työsuhteeseen.

Työmatkan kesto

Liikkuvuusavustuksen saamisen edellytyksenä on, että työsuhteen tai työhön liittyvän koulutuksen alkaessa työmatkasi edestakainen kesto on yli

 • yli 3 tuntia kokoaikatyössä / kokoaikatyöhön liittyvässä koulutuksessa
 • yli 2 tuntia osa-aikatyössä / osa-aikaiseen työhön liittyvässä koulutuksessa.
 • Kuinka kauan liikkuvuusavustusta maksetaan?

  Liikkuvuusavustusjakson pituus riippuu työsuhteen kestosta. Avustusjakso on

  • 30 päivää, kun työ kestää vähintään 2 kuukautta
  • 45 päivää, kun työ kestää vähintään 3 kuukautta
  • 60 päivää, kun työ kestää vähintään 4 kuukautta.

  Toimintaohjeet liikkuvuusavustukseen

  Hae liikkuvuusavustusta kirjallisesti kassasta. Avustusta pitää hakea 3 kuukauden kuluessa. Hae koko aika yhdellä hakemuksella.

  Liikkuvuusavustusta ei voi suoraan hakea Openetin kautta täytettävällä lomakkeella. Lataa TYJ sivuilta Liikkuvuusavustushakemuksen lomake(siirryt toiseen palveluun) omalle koneellesi.

  Tallenna täytetty lomake ja lähetä se työttömyyskassaan käyttäen ”Lähetä liitteitä” -toimintoa. Lomakkeen täyttämiseen tarvitset PDF-tiedostojen lukuohjelmaa, esimerkiksi ilmainen Acrobat Reader(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

  Huomioithan, että liikkuvuusavustusta voidaan maksaa, jos olet työsuhteen alkaessa oikeutettu ansiopäivärahaan. Täytä hakemus ansiopäivärahasta työsi alkuun asti, jos et ole vielä hakenut ansiopäivärahaa.

  Liitteet

  Lähetä liikkuvuusavustushakemuksen liitteeksi kopio työsopimuksestasi tai muu vastaava selvitys työsuhteen keskeisistä ehdoista. Jos haet avustusta työsuhteeseen liittyvän koulutuksen perusteella, lähetä siitä selvitys hakemuksen liitteenä.