Siirry sisältöön
Haku
Kirjaudu Openettiin
Haku

Työnhakumatkalle EU/ETA-maahan tai Sveitsiin

Voisiko työnhakumatka, esimerkiksi toiseen Pohjoismaahan tai etelämmäksi Eurooppaan, olla sinulle vaihtoehto?

Työnhakumatka tarkoittaa sitä, että voit kokonaan työttömänä etsiä työtä toisessa EU/ETA-maassa ja saada samalla ansiopäivärahaa Suomesta kolmen kuukauden ajan.

Jos olet ollut työttömänä työnhakijana TE-toimistossa vähintään neljä viikkoa ja kiinnostuit työnhakumatkasta, sovi lähdöstäsi TE-toimiston kanssa. Ilmoita tämän jälkeen asiasta meille kassaan ja kirjoitamme sinulle työnhakuun mukaan tarvittavan U2-lomakkeen. Kohdemaasi viranomaiselle on ilmoittauduttava työnhakijaksi seitsemän päivän kuluessa siitä päivästä, kun lähdit Suomesta. Tarkemmat ohjeet työnhakumatkasta löytyvät kotisivuiltamme täältä.

Työnhakumatkan ajalta sinulle voidaan maksaa ansiopäivärahaa kolmen kuukauden ajalta silloin, kun olet sopinut matkastasi TE-toimiston kanssa ja myös muut päivärahan saamisedellytykset täyttyvät. Jos et työllisty työnhakumatkan aikana, tulee sinun palata Suomeen ja ilmoittautua TE-toimistoon kolmen kuukauden kuluessa lähtöpäivästäsi.

Ole yhteydessä meille kassaan, jos sinulla on kysymyksiä työnhakumatkaan tai muuhun ulkomaan työn tilanteeseen liittyen. Saat meihin yhteyden esimerkiksi lähettämällä viestin Openetin kautta.

Esimerkkejä työnhakumatkoista
  • Rasmus on lähtenyt työnhakuun Espanjaan 1.1.2024. Hän on rekisteröitynyt Espanjaan työnhakijaksi 2.1.2024 ja saa Suomesta ansiopäivärahaa kolmen kuukauden ajan. Työtä ei Espanjasta löydy. Suomeen paluun jälkeen Rasmus saa kuitenkin ansiopäivärahaa Suomesta edelleen, koska hän on ilmoittautunut uudelleen TE-toimistoon työnhakijaksi kolmen kuukauden kuluessa lähtöpäivästä. Myös hänen muut päivärahan saamisedellytykset täyttyvät.
  • Ulla on lähtenyt Norjaan työnhakuun 1.1.2024. Hän on rekisteröitynyt Norjassa työnhakijaksi 2.1.2024 ja saa Suomesta ansiopäivärahaa. Ulla työllistyy kokoaikatyöhön Norjassa 1.2.2024 ja ilmoittaa siitä meille kassaan ja TE-toimistoon. Ansiopäivärahan maksaminen Suomesta päättyy 31.1.2024.

Lue seuraavaksi