Siirry sisältöön
Haku
Kirjaudu Openettiin
Haku

Liikkuvuusavustus tueksi, kun työmatka on pitkä

Aloitatko uuden työn, johon sinulla on pitkä työmatka? Tai joudutko jopa muuttamaan työn perässä? Jos vastauksesi on kyllä, kannattaa tarkistaa, voisiko sinulla olla oikeus liikkuvuusavustukseen

Moni kesän päivärahan hakijoista aloittaa syksyllä uuden työn. Joskus uusi työ sijaitsee kaukana, jolloin työmatka voi olla pitkä tai henkilö voi joutua muuttamaan kauas työn perässä. Tällöin saattaa syntyä oikeus liikkuvuusavustukseen.

Liikkuvuusavustusta voidaan myöntää henkilölle,

  • joka on työsuhteen alkaessa oikeutettu ansiopäivärahaan,
  • joka aloittaa vähintään 2 kuukautta kestävän työsuhteen tai osallistuu vähintään 2 kuukautta kestävään työhön liittyvään koulutukseen, ja
  • jonka työmatkan kesto ylittää kokoaikatyössä 3 tuntia päivässä ja osa-aikatyössä 2 tuntia päivässä

Liikkuvuusavustusjakson pituus on 30, 45 tai 60 päivää, riippuen työsuhteen kestosta. Avustuksen määrä on 37,21 euroa päivässä (vuonna 2023) ja sitä maksetaan enintään 5 arkipäivältä viikossa. Osa-aikatyössä liikkuvuusavustusta maksetaan vain työpäiviltä.

Jos asia on sinulle ajankohtainen tai jos liikkuvuusavustus muutoin kiinnostaa sinua, lue tarkemmat tiedot liikkuvuusavustuksen edellytyksistä, hakemisesta ja maksamisesta alla olevan painikkeen kautta.

Lue seuraavaksi