Siirry sisältöön
Haku
Kirjaudu Openettiin
Haku

Jatkohakemus – milloin ja miten?

Heinäkuussa monelle hakijalle tulee ajankohtaiseksi täyttää jatkohakemus. Luethan uutisemme jatkohakemuksen täyttämisestä ja tarpeellisista merkinnöistä.

Ensihakemuksen jälkeen ansiopäivärahaa haetaan aina joko neljän kalenteriviikon tai kuukauden hakurytmissä (voi olla muukin kuin kalenterikuukauden rytmi, esim. 13.6.2023 – 12.7.2023).

Kullekin hakijalle soveltuva hakurytmi tutkitaan ensihakemuksen käsittelemisen yhteydessä. Kun ensihakemuksesi on käsitelty, sinulle lähetetään infokirje jatkossa olevasta hakurytmistä. Openetti ehdottaa automaattisesti sinulle oikeaa hakujaksoa jatkohakemuksen lähettämiseen. Jos tarvitset apua oman hakurytmisi määrittämiseen, kysythän apua Openetin viestit-palvelulla.

Jos sinulle maksetaan hakujakson aikana palkkaa, joka perustuu kokoaikatyöhön, ei palkanmaksupäivää ilmoiteta hakemuksella! Esimerkiksi OVTES-sopimuksen mukaisen kertaerän maksupäivää ei myöskään ilmoiteta hakemuksella, jos kertaerä on maksettu kokoaikatyön perusteella.

Jos esimerkiksi 3.6.2023 päättyvä työsuhde on ollut kokoaikainen (eli työaika on ollut yli 80% alalla toimivan kokoaikaisen työntekijän työajasta), ei hakemuksella ilmoiteta viimeistä palkanmaksupäivää tai esimerkiksi OVTES-kertakorvauksen maksupäivää, vaikka se osuisi hakujakson ajalle.

Palkanmaksupäivä pitää kuitenkin ilmoittaa hakemuksella, jos palkkaa maksetaan hakujakson aikana osa-aikatyöstä, satunnaisesta työstä tai jos sinulle maksetaan esimerkiksi OVTES kertaerä osa-aikatyön perusteella. Myös laskutuspalveluyrityksen kautta maksetun palkkion maksupäivä tulee ilmoittaa hakemuksella.

Voit tutustua vielä kuvallisiin ohjeisiin, kuinka jatkemus täytetään alla olevan linkin kautta.

Lue seuraavaksi