Siirry sisältöön
Haku
Kirjaudu Openettiin
Haku

Kuinka jatkohakemus täytetään?

Lue seuraavaksi

Alla on pikaohje jatkohakemuksen täyttämiseen. Ensimmäisessä esimerkissä hakija on koko hakujakson kokonaan työtön. Toisessa esimerkissä hakijalla on hakujakson aikana osa-aikaisen tai satunnaisen työn työtunteja.

Esimerkki 1: Hakujaksolla ei työtunteja

 1. Valitse ”Hae ansiopäivärahaa” Openetin etusivulta
 2. Tarkista tiedot haettavalta ajalta. Jos hakujakson pituutta on tarpeen muuttaa, paina ”Muokkaa hakujaksoa” ja merkkaa oikeat hakupäivät.
 3. Hakujakson aikana olen ollut pääasiassa –> Valitse työtön.
 4. Paina jatka
 5. Kalenteriosio avautuu. Jos olet ilmoittanut olleesi kokonaan työtön, kalenteriosioon on merkitty valmiiksi joka päivälle työtön.
 6. Paina valmis
 7. Hakemus ohjaa kohtaan ”Palkanmaksupäivä”. Ilmoita, jos hakujaksolle osuu osa-aikatyön, satunnaisen työn tai esimerkiksi kevytyrittäjyydestä maksetun palkkion palkanmaksupäivä tai arvio mahdollisesa tulevasta palkanmaksupäivästä. HUOM! Palkanmaksupäivää ei kuitenkaan ilmoiteta hakemuksella, jos hakujakson aikana maksettava palkka perustuu kokoaikatyöhön! Jos esimerkiksi kokoaikatyö päättyy 3.6.2023 ja viimeinen palkka, lomarahat tai vaikkapa OVTES mukainen kertakorvaus maksetaan vasta 30.6.2023, ei palkanmaksupäivää ilmoiteta hakemuksella. Sen sijaan osa-aikatyöhön perustuvat palkat, lomarahat, -korvaukset, mahdolliset kertakorvaukset ja palkkiot ilmoitetaan aina, jos maksupäivä osuu hakujaksolle.
 8. Jos et ole hakenut ansiopäivärahaa katkotta, vaan välissä on niin sanottuja hakukatkoja, ohjaa hakemus sinut kohtaan ”Selvitys hakukatkon ajalta”. Tässä kohdassa tulee antaa selvitys, mitä olet tehnyt kyseisen hakukatkon aikana. Jos järjestelmä kysyy syytä hakukatkon ajalle, täytyy hakukatko joko selvittää hakemuksella tai toimittaa hakemus myös hakukatkon ajalta.
 9. Tarkista myös kohdat Eläkkeet ja etuudet, Yritystoiminta ja kevytyrittäjyys, Lapsitiedot ja Yhteystiedot. Muokkaa tarvittaessa. Lisätiedot -kohdassa voit tarvittaessa kirjoittaa lisätietoja tilanteeseesi tai hakemukseesi liittyen.
 10. Allekirjoita ja hyväksy.

Esimerkki 2: Hakujaksolla on osa-aikatyön tunteja

 1. Valitse ”Hae ansiopäivärahaa” Openetin etusivulta.
 2. Tarkista tiedot haettavalta ajalta. Jos hakujakson pituutta on tarpeen muuttaa,
  paina ”Muokkaa hakujaksoa” ja merkkaa oikeat hakupäivät.
 3. Hakujakson ajalla olen ollut pääasiassa:valitaan Työtön. Valitse tämä, vaikka hakujaksolla on lisäksi työtä. Valittavana on myös muita vaihtoehtoja (esim. sairas, palkallinen vuosiloma, TE-palvelu jne.). Valitse tilanteeseesi sopiva vaihtoehto.
 4. Lisäksi olen ollut (voit valita useampia):valitse Työssä-> Aukeaa ruutu Työnantajat. Erittele työnantajat omille riveilleen. Rivejä saa lisättyä sinisestä plus-merkistä. Valitse lisäksi muut mahdolliset tilanteeseesi sopivat vaihtoehdot.
 5. Paina jatka.
 6. Kalenteriosio aukeaa ruudulle. Ilmoita jokaisen työnantajan osalta työtunnit erikseen työntekopäivän kohdalle (esim 3h 30min). Tarkista lopuksi, että tunnit on merkattu oikein.
 7. Paina valmis.
 8. Hakemus ohjaa kohtaan Palkanmaksupäivä. Kerro kohdassa, osuuko hakujaksolle osa-aikatyön palkanmaksupäivää tai jos olet ilmoittanut työtunteja, ilmoita ainakin arvio niihin liittyvästä palkanmaksupäivästä. Huomioithan, että kokoaikatyöhön perustuvien palkkojen palkanmaksupäiviä ei ilmoiteta hakemuksella (esim. päättyneen kokoaikatyön viimeinen palkanmaksu, jonka maksupäivä osuu hakujaksolle)!
 9. Tarkista myös kohdat Eläkkeet ja etuudet, Yritystoiminta jakevytyrittäjyys, Lapsitiedot ja Yhteystiedot. Muokkaa tarvittaessa. Lisätiedot -kohdassa voit tarvittaessa kirjoittaa lisätietoja tilanteeseesi tai hakemukseesi liittyen.
 10. Allekirjoita ja hyväksy.

Lue seuraavaksi

Mitä meiltä kysytään?

Voit saada vastauksen vielä nopeammin meidän laajan Usein kysytyt kysymykset -sivumme kautta – kurkkaa siis, olemmeko vastanneet juuri sinun kysymykseesi.

 

Usein kysyttyjä kysymyksiä