Hoppa till innehåll
Sök
Logga in till Openetti
Sök

Uppföljningsansökan – hur och när

I juli har många sökande tid att fylla i en uppföljningsansökan. Läs våra nyheter om att fylla i uppföljningsansökan och nödvändiga anteckningar.

Efter första ansökan söker man alltid inkomstrelaterad dagpenning antingen i ansökningsrytmen fyra kalenderveckor eller en månad (rytmen kan också vara någon annan än en kalendermånad, t.ex. 13.6.2023–12.7.2023).

Den ansökningsrytm som lämpar sig för varje sökande granskas vid behandlingen av första ansökan. När din första ansökan har behandlats får du ett infobrev om den kommande ansökningsrytmen

Om du under sökperioden får lön som grundas på heltidsarbete, meddelas inte utbetalningsdag för lön i ansökan. Exempelvis utbetalningsdag för engångspott enligt UKTA-avtalet anges inte heller i ansökan, om engångspotten har betalats på basis av heltidsarbete.

Utbetalningsdag för lön ska dock anges i ansökan om lönen betalas för deltidsarbete eller tillfälligt arbete under sökperioden eller om du till exempel får en engångspott enligt UKTA som baseras på deltidsarbete. Även utbetalningsdatum för arvode som betalats via faktureringsföretag ska anges i ansökan.

Mer information om hur du fyller i uppföljningsansökan hittar du via länken nedan

Lue seuraavaksi