Hoppa till innehåll
Sök
Logga in till Openetti
Sök

Riksdagen har godkänt lagförslaget om avskaffande av alterneringsledighet

På grund av lagändringen kan alterneringledighet inte längre inledas från och med 1.8.2024

Riksdagen har godkänt regeringens proposition om avskaffande av alterneringsledigheten från och med den 1 augusti 2024. Nya alterneringsledigheter kan således inte inledas efter den 1 augusti 2024, men lagändringen påverkar inte alterneringsledigheter som påbörjats före detta datum.

Man hinner fortfarande inleda alterneringsledigheten enligt de nuvarande villkoren om den första dagen av alterneringsledigheten är senast den 31 juli 2024. För att alterneringsledigheten ska anses ha börjat den 31 juli 2024, måste alterneringsavtalet lämnas in till TE-byrån senast den 31 juli 2024. Dessutom måste alterneringsvikariens arbetsavtal börja senast den 31 juli 2024.

Mer information om detta och andra lagändringar kan du läsa på vår hemsida via knappen nedan.

Läs nästa