Hoppa till innehåll
Sök
Logga in till Openetti
Sök

Sommaren 2023 hos arbetslöshetskassan

Den här veckan börjar många av vära medlemmar ett nytt jobb och tankarna börjar sakta vända mot hösten. Det är ett bra tillfälle att minnas hur sommaren gick här på Arbetslöshetskassan för undervisning och vetenskap

Vi är glada att kunna säga att sommaren gick mycket bra för kassan. Antalet ansökningar som kom in mångdubblades som vanligt under sommaren, men behandlingstiderna var mycket måttliga under hela sommaren. För de första ansökningarna inleddes behandlingen av ansökningarna senast inom 13-14 dagar och inom 12 dagar för fortsatta ansökningar. I bästa fall, började vi behandla båda typerna av ansökningar inom en vecka.

Under vecka 31 fick kassan in ett stort antal ansökningar, vilket är typiskt vid månadsskiftet. Förra veckan satte också ett sommarrekord med fantastiska 2086 ansökningar som betalades ut. För närvarande behandlar vi de första ansökningar som inkommit 1.8.2023 och de fortsatta ansökningarna som inkommit 2.8.2023.

För närvarande är detta sommarens sista nyhet om behandlingssituationen. I fortsättningen kan man följa den allmänna behandlingssituationen på förstasidan på vår webbplats.

Det lönar sig dock att fortsätta följa nyhetsdelen på vår webbplats och våra kanaler på sociala medier, eftersom vi håller dig uppdaterad om till exempel ändringar som regeringen planerar i utkomstskyddet för arbetslösa och alterneringsledigheten.

Vi kommer att arbeta flitigt med ansökningarna, men här vill vi tacka våra medlemmar och samarbetspartners för en lyckad sommar och samarbete.

Läs nästa