Siirry sisältöön
Haku
Kirjaudu Openettiin
Haku

Työttömyyskassat voivat jatkossa tarjota työllistymistä edistäviä palveluita

Muutoksen myötä työttömyyskassat voisivat tukea jäseniään työllistymisessä.

Hallituksen esityksen HE 40/ 2024 mukaan, työttömyyskassat voisivat jatkossa tarjota jäsenilleen työllisyyttä tukevia palveluita, kuten työnvälitystä, neuvonta- ja ohjauspalveluita, asiantuntija-arviointeja sekä valmennuksia. Tämän hetkisen lainsäädännön mukaan työttömyyskassa ei voi tarjota työvoimapalveluita eikä antaa työnhakuun liittyvää neuvontaa. Tähän hallituksen esityksen mukaan tulisi muutos.

Palvelut täydentävät julkisia työvoimapalveluita ja palveluihin osallistuminen perustuu täysin vapaaehtoisuuteen.  Työttömyyskassat saavat itse päättää, tarjoavatko jatkossa näitä palveluita jäsenilleen. Nämä palvelut myös rahoitetaan työttömyyskassan omista varoista.

Hallituksen esityksen mukaan lakimuutokset tulevat voimaan jo kesällä 2024. Tiedotamme asiasta lisää, kun lakimuutos etenee ja tarjoaako jatkossa myös Opetus ja tiede -työttömyyskassa työllistymistä tukevia palveluita jäsenilleen.

Lue seuraavaksi