Siirry sisältöön
Haku
Kirjaudu Openettiin
Haku

Etuuksien verotus loppuvuonna 2022 ja alkuvuonna 2023

Osalla jäsenistämme voi loppuvuonna olla tilanne, ettäverokortin ansioraja ylittyy. Tällöin ansiopäivärahan, vuorottelukorvauksen tai liikkuvuusavustuksen maksatuksessa siirrytään käyttämään verokortin lisäprosenttia.

Opettajien työttömyyskassa on ottanut käyttöönsä toiminnon, jonka myötä järjestelmämme robotti arvioi jäsentemme loppuvuoden keskimääräisen ansiopäivärahan määrän. Mikäli tämän arvion perusteella vaikuttaa siltä, että verokortin ansioraja olisi ylittymässä, lähetetään jäsenelle automaattisesti
kassasta kirje. Kirjeessä jäsentä kehotetaan tarkistamaan oma veroprosenttinsa loppuvuodelle ja toimittamaan halutessaan uuden muutosverokortin etuutta varten kassaan.

Vaikka robotti tarkastaa verotietoja, muistathan silti itsekin tarkkailla ansiorajan kertymistä. Pääset helposti tarkistamaan kassalla olevat verokortti- ja kertymätiedot Openetin kohdasta Tulo- ja verotiedot-> Verotiedot.

Etuuden verotus vuonna 2023

Tammikuussa 2023 noudatamme samaa ennakonpidätysprosenttia kuin joulukuussa 2022. Vuosikertymä kuitenkin nollataan vuodenvaihteessa, joten maksussa käytetään perusprosenttia.

Verottaja toimittaa kassalle 1.2.2023 alkaen jäsentemme palkkaa varten lasketut ennakonpidätystiedot. Kassaan ei tarvitse toimittaa kotiin automaattisesti toimitettuja paperisia verokortteja. Palkka-verokortin perusteella ennakonpidätys on vähintään 25%, vaikka ennakonpidätysprosentti olisi verokortilla sitä pienempi.

Halutessasi voit toimittaa kassaan erillisen muutosverokortinetuutta varten, jolloin vero pidätetään sen mukaisesti. Uuden verokortin saat nopeimmin tilaamalla sen verottajan sähköisessä Oma vero -asiointipalvelussa, osoitteessa www.vero.fi. Verokorttia tilatessasi valitse etuuden maksajaksi ”Opettajien Tk”. Silloin verokortin tiedot tulevat automaattisesti Opettajien Työttömyyskassalle eikä fyysistä verokorttia tarvitse toimittaa meille. Jos tilaat etuuden muutosverokortin muulla tavalla, toimita verokortti meille itse joko Openetin kautta tai kirjepostina. Tutustu OmaVeroon ja sen ohjeisiin. Lisätietoja maksamiemme etuuksien verotuksesta saat verohallinnon verkkosivuilta osoitteesta www.vero.fi.

Huom! Verottajalta saadun tiedon mukaan verokorttien käsittely on tällä hetkellä osittain
ruuhkautunut. Voit tarvittaessa olla yhteydessä verottajan asiakaspalveluun lisätiedon saamiseksi.