Hoppa till innehåll
Sök
Logga in till Openetti
Sök

Framsteg i behandlingen av ansökningar 12.06-18.06.23

Sommarsurret har börjat för oss på arbetslöshetskassan. Vi har fått in ett stort antal ansökningar, men vår handläggningstid för de första ansökningarna har hållits på en vecka.

Totalt inkom cirka 1600 ansökningar mellan 12.06.-18.06.23. En del av ansökningarna går direkt till betalning, men största delen behandlas fortfarande av en expert inom utkomstskydd för arbetslösa. Under de senaste veckorna har vi fått in ansökningar från 675 sökande.  

Sommarens första dagar med ett stort antal ansökningar har kommit den 12.06.23 och 13.06.23. När vi väl har behandlat dessa dagar kommer de närmaste dagarna att vara mindre när det gäller antalet ansökningar. I det här fallet går dagarna snabbare i uppföljningen av ansökningar. Följ utvecklingen av vår behandling på förstasidan på vår webbplats. Kontrollera status för din ansökan regelbundet i Openet. Det finns för närvarande 271 ansökningar som väntar på ytterligare förtydligande.

Ansökningar som mottogs den 12.06.23 för de första ansökningarna och ansökningar som mottogs den 16.06.23 för uppföljningsansökningar behandlas nu.

Det lönar sig att läsa igenom våra anvisningar för sommaren på nytt, särskilt när det blir nödvändigt att skicka in en uppföljningsansökan. 

Lue seuraavaksi