Siirry sisältöön
Haku
Kirjaudu Openettiin
Haku

Alla on pikaohje jatkohakemuksen
täyttämiseen. Ensimmäisessä esimerkissä hakija on koko hakujakson kokonaan
työtön. Toisessa esimerkissä hakijalla on hakujakson aikana osa-aikaisen tai
satunnaisen työn työtunteja.

Esimerkki 1: Hakujaksolla ei työtunteja

  1. Valitse ”Hae ansiopäivärahaa” Openetin etusivulta.
  2. Tarkista tiedot haettavalta ajalta. Jos hakujakson pituutta on tarpeen muuttaa, paina ”Muokkaa hakujaksoa” ja merkkaa oikeat hakupäivät.

Hakujakso

3. Hakujakson aikana olen ollut pääasiassa -> Valitse työtön.

4. Paina jatka

5. Kalenteriosio avautuu. Jos olet ilmoittanut olleesi kokonaan työtön, kalenteriosioon on merkitty valmiiksi joka päivälle työtön.

Kalenteriosio

6. Paina valmis

7. Hakemus ohjaa kohtaan ”Palkanmaksupäivä”. Ilmoita, jos hakujaksolle osuu palkanmaksupäivä tai arvio mahdollisesa tulevasta palkanmaksupäivästä.

Palkanmaksupäivä

8. Jos et ole hakenut ansiopäivärahaa katkotta, vaan välissä on niin sanottuja hakukatkoja, ohjaa hakemus sinut kohtaan ”Selvitys hakukatkon ajalta”. Tässä kohdassa tulee antaa selvitys, mitä olet tehnyt kyseisen hakukatkon aikana. Jos järjestelmä kysyy syytä hakukatkon ajalle, täytyy hakukatko joko selvittää hakemuksella tai toimittaa hakemus myös hakukatkon ajalta.

9. Tarkista myös kohdat Eläkkeet ja etuudet, Yritystoiminta ja kevytyrittäjyys, Lapsitiedot ja Yhteystiedot. Muokkaa tarvittaessa. Lisätiedot -kohdassa voit tarvittaessa kirjoittaa lisätietoja tilanteeseesi tai hakemukseesi liittyen.

10. Allekirjoita ja hyväksy.

Hakemuksen hyväksyminen ja lähettäminen

Esimerkki 2: Hakujaksolla osa-aikatyön työtunteja

  1. Valitse ”Hae ansiopäivärahaa” Openetin etusivulta.
  2. Tarkista
    tiedot haettavalta ajalta. Jos hakujakson pituutta on tarpeen muuttaa,
    paina ”Muokkaa hakujaksoa” ja merkkaa oikeat hakupäivät.

Hakujakso
 3. Hakujakson ajalla olen ollut pääasiassa:
valitaan Työtön. Valitse tämä, vaikka hakujaksolla on lisäksi työtä. Valittavana on myös muita vaihtoehtoja (esim. sairas, palkallinen vuosiloma, TE-palvelu jne.). Valitse tilanteeseesi sopiva vaihtoehto.

Pääasiallinen toiminta hakujakson aikana

4.   Lisäksi olen ollut (voit valita useampia):
valitse Työssä-> Aukeaa ruutu Työnantajat. Erittele työnantajat omille riveilleen. Rivejä saa lisättyä sinisestä plus-merkistä. Valitse lisäksi muut mahdolliset tilanteeseesi sopivat vaihtoehdot

Lisäksi olen ollut -kohta

5. Paina jatka

6. Kalenteriosio aukeaa ruudulle. Ilmoita jokaisen työnantajan osalta työtunnit erikseen työntekopäivän kohdalle (esim 3h 30min). Tarkista lopuksi, että tunnit on merkattu oikein

Kalenteriosio

7. Paina valmis

8. Hakemus ohjaa kohtaan Palkanmaksupäivä. Kerro kohdassa, osuuko hakujaksolle palkanmaksupäivää tai jos olet ilmoittanut työtunteja, ilmoita ainakin arvio niihin liittyvästä palkanmaksupäivästä.

Palkanmaksupäivä

9. Tarkista myös kohdat Eläkkeet ja etuudet, Yritystoiminta ja
kevytyrittäjyys, Lapsitiedot ja Yhteystiedot. Muokkaa tarvittaessa.
Lisätiedot -kohdassa voit tarvittaessa kirjoittaa lisätietoja
tilanteeseesi tai hakemukseesi liittyen.

10. Allekirjoita ja hyväksy

Allekirjoittaminen ja hyväksyminen

Lähetetyn hakemuksen voi tarkistaa Openetin hakemusarkistosta. Hakemuksen tietoja ei voi enää muuttaa hakemuksen lähettämisen jälkeen. Jos haluat täydentää tai korjata lähettämääsi hakemusta, voit lähettää Openetissä viestin ja eritellä siinä, mitä lisäyksiä tai korjauksia haluat hakemuksellesi. Hakemus voidaan myös täyttää kokonaan uudelleen, jos huomaat lähettämässäsi hakemuksessa suuria puutteita.
Huomioithan, että voit tehdä jatkohakemuksen, vaikka ensimmäistä hakemusta ei olisi vielä käsitelty. Tee jatkohakemus aikaisintaan neljän kalenteriviikon tai kuukauden kuluttua ensimmäisen hakemuksen viimeisestä päivästä. Jos et ole varma, mikä hakurytmisi on, voit kysyä sitä meiltä lähettämällä viestin Openetissä.

Muita ohjeita
hakemuksen täyttämiseen ja lähettämiseen löydät kohdasta Ohjeet ja tuki -> Openetti-ohjeet.