Siirry sisältöön
Haku
Kirjaudu Openettiin
Haku
Jos työsopimukseesi on merkitty palkaton oppilaitoksesi toiminta-aikaan perustuva jakso, voit tietyissä tilanteissa saada ansiopäivärahaa kyseiseltä jaksolta. Työttömyysturvalaissa tätä palkatonta aikaa kutsutaan lomautukseen rinnastettavaksi ajaksi.
Lomautukseen rinnastettavan syyn ajalta sinulle voidaan maksaa ansiopäivärahaa joko täytenä tai soviteltuna riippuen työsuhteesi koko- tai osa-aikaisuudesta. Jos et ole varma siitä olisiko sinulla oikeus etuuteen, suosittelemme laittamaan tässäkin tapauksessa meille hakemuksen. Näin voimme tarkistaa oikeutesi ansiopäivärahaan.
Palkaton syysloma osa-aikatyön työsopimuksessa
Voit hakea normaalisti ansiopäivärahaa hakujaksosi (kuukausi tai neljä viikkoa) mukaisesti. Saamasi palkka huomioidaan ansiopäivärahan maksussa koko haku- ja sovittelujaksolle. Jos haet vain syysloman ajalta, huomioidaan kuitenkin koko haku- ja sovittelujakson palkka päivärahan maksussa.
Hakemuksen liitteeksi tarvitsemme työsopimuksen. Voimassa oleva kokoaikatyönhaku TE-toimistossa on edellytys ansiopäivärahan maksamiselle.
Palkaton syysloma kokoaikatyön työsopimuksessa
Voit hakea vain palkattomalta ajalta ansiopäivärahaa, koska kokoaikatyössä oikeus päivärahaan on vain lomautukseen rinnastettavan syyn ajalta.  Hakemuksen liitteeksi tarvitsemme työsopimuksesi. Työnhaun tulee olla voimassa TE-toimistossa.