Siirry sisältöön
Haku
Kirjaudu Openettiin
Haku

Ennen työn päättymistä
 
1. Tarkista Openetti-palvelustamme, että yhteystietosi ovat ajan tasalla (postiosoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero, IBAN-tilinumero). Lue tarvittaessa Openetti-ohjeet.

2. Tarkista kotisivuiltamme ohje hakemuksen liitteistä kohdasta Ansiopäiväraha > Ansiopäivärahan hakeminen.

3. Jos olet ammattiliiton jäsen, Ilmoita ammattiliittosi jäsenrekisteriin työsi päättymisestä, pyydä alennettua jäsenmaksua. Linkit liittojen sivuille ovat kohdassa Jäsenyys > Jäsenjärjestöt.

Viimeistään työn päättyessä

4. Ilmoittaudu kokoaikaisen työn hakijaksi TE-toimistossa heti työsi päättymisestä lukien. Lisätietoa ilmoittautumisesta: www.te-palvelut.fi ja työhallinnon puhelinpalvelu: 0295 025 500.

Aikaisintaan, kun olet ollut vähintään kaksi (2) täyttä kalenteriviikkoa työnhakijana TE-toimistossa

5. Lähetä työttömyyskassaan ensimmäinen ansiopäivärahahakemus. Teet hakemuksen kätevimmin Openetissä.

6. Lähetä hakemuksen mukana ne liitteet, jotka tilanteessasi tarvitsemme (varmista kotisivujemme ohjeesta, mitkä liitteet sinun on toimitettava kassaan). 

Seuraavan hakemuksen tekeminen

7. Jos olet kokonaan työtön: tee seuraava hakemus, kun on kulunut neljä kokonaista kalenteriviikkoa ensimmäisen hakemuksen viimeisestä päivästä lukien. 

8. Jos sinulla on vielä osa-aikaista työtä, tuloa yritystoiminnasta tai saat vaikuttavaa etuutta työttömyysaikana: tee seuraava hakemus kuukaudelta ensimmäisen hakemuksen viimeisestä päivästä lukien, esimerkiksi kuun 15. päivä – seuraavan kuun 14. päivä.

9. Muista, että päivärahaa haetaan aina jälkikäteen, jo kuluneelta ajalta!

Hakemuksen käsittelyyn ottamiseen kuluva aika alkaa siitä, kun hakemuksesi on saapunut työttömyyskassaan. Seuraa hakemusten käsittelytilannetta kotisivuiltamme.

Jos hakemuksessasi on puutteita, lähetämme sinulle lisäselvityspyynnön, kun käsittely alkaa. Kannattaa ottaa  Openetissä käyttöön sähköiset kirjeet ja sähköpostimuistutukset!

Puutteellisina lähetetyt hakemukset hidastavat käsittelyä. Huomioithan myös, että kesäaikana on Opettajien Työttömyyskassassa ansiopäivärahojen
hakemisen osalta valtava ruuhka.