Siirry sisältöön
Haku
Kirjaudu Openettiin
Haku
Osa-aikatyö on työttömyysturvassa työtä, jossa työaika on enintään 80% alalla sovellettavasta kokoaikaisen työntekijän enimmäistyöajasta. Osa-aikatyön ja satunnaisen työn työtulo huomioidaan ansiopäivärahan maksussa sen hakujakson aikana, jonka aikana palkka sinulle maksetaan.
Jos teet osa-aikatyötä, hae ansiopäivärahaa joko kuukauden tai kalenterikuukauden hakujaksossa. Ilmoita työtunnit hakemuksessasi ja toimita kassalle osa-aikatyösi työsopimus sekä palkkalaskelma. Jos palkkaa ei makseta hakujakson aikana, ilmoita arvioitu palkanmaksupäivä hakemuksen lisätietoja-kohdassa. Toimita palkkalaskelma kassalle sen hakemuksen liitteenä, jonka aikana palkka sinulle maksetaan.
Kokoaikatyö on työttömyysturvassa työtä, jossa työaika on enemmän kuin 80% alalla sovellettavasta kokoaikaisen työntekijän enimmäistyöajasta. Jos teet kokoaikatyötä ja työsopimuksessasi on merkintä oppilaitoksesi toiminta-aikaan perustuvasta palkattomasta jaksosta, voit laittaa kassalle hakemuksen tältä palkattomalta jaksolta. Liitä hakemukseen kaikki palkkalaskelmat edellisen hakemuksen jälkeiseltä ajalta.
Päättyykö työsopimuksesi ennen joulua ja uusi alkaa vasta tammikuussa? Laita kassalle hakemus työttömyysjaksoltasi,  jolloin voimme tarkistaa oikeutesi ansiopäivärahaan. Toimita kassalle hakemuksen liitteenä palkkatietojen lisäksi myös molempien töiden työsopimukset.
Huomioithan, että voimassa oleva kokoaikatyön haku TE-toimistossa on aina edellytyksenä työttömyysetuuden maksamiselle.
Jos et ole varma siitä olisiko sinulla oikeus etuuteen, suosittelemme laittamaan tässäkin tapauksessa kassalle hakemuksen. Näin voimme tarkistaa oikeutesi ansiopäivärahaan. Asiakaspalvelumme auttaa, jos haluat kysyä lisätietoja hakemisesta. Kätevimmin saat kassaan yhteyden laittamalla viestin Openetti-palvelun kautta. Viestiin vastataan kolmen työpäivän kuluessa.