Siirry sisältöön
Haku
Kirjaudu Openettiin
Haku

Mitä veroprosenttia käytätte tammikuussa 2019?

Kun maksamme etuutta tammikuussa 2019, noudatamme samoja prosentteja kuin joulukuussa 2018. Vuosikertymä kuitenkin nollataan eli käytämme perusprosenttia. 

Pitääkö minun toimittaa teille verokortti?

Saamme jäsentemme vuoden 2019 alkuperäiset palkkatulon verokorttitiedot suorasiirtona verottajalta ja nämä uudet prosentit tulevat voimaan 1.2.2019. Automaattisesti kotiin saamaasi verokorttia ei tarvitse toimittaa työttömyyskassalle.

Poikkeukset: 

  1. Jos haet verottajalta muutosverokortin, laske se etuutta varten. Saamme etuutta varten lasketun muutosverokortin tiedot käyttöömme seuraavana työpäivänä, kun tilaat verokortin verottajan sähköisessä OmaVero-asiointipalvelussa. Verokorttia tilatessasi valitse etuuden maksajaksi ”Opettajien Tk”. Silloin verokortin tiedot tulevat automaattisesti Opettajien Työttömyyskassalle, eikä fyysistä verokorttia tarvitse toimittaa meille. Jos tilaat etuuden muutosverokortin muulla tavalla, toimita verokortti meille itse joko Openetin kautta tai kirjepostina. Tutustu OmaVeroon ja sen ohjeisiin. 
  2. Saamme ennakonpidätystiedot verottajalta jäsentietojen perusteella. Jos olet liittynyt vasta loppuvuodesta tai myöhemmin, tarkista, olemmeko saaneet ennakonpidätysprosenttisi suorasiirtona. Kätevimmin tarkistat asian Openetissä kohdassa Omat tiedot – Verotiedot. Jos verotietoja ei ole, hae muutosverokortti ansiopäivärahaa varten OmaVerossa.

Minkä suuruinen veroprosenttini on?

Vuonna 2019 ansiopäivärahan, liikkuvuusavustuksen ja vuorottelukorvauksen ennakonpidätysprosenttina käytetään palkan prosenttia. Prosentti on kuitenkin vähintään 25 %

Jos toimitat työttömyyskassalle etuutta varten lasketun muutosverokortin, vero pidätetään sen mukaisesti.

Huomioithan, että vuoden sisällä veroprosenttiisi vaikuttaa myös kortissa oleva vuosituloraja. Sen ylittyessä siirrymme käyttämään lisäprosenttia. 

Miten saan muutosverokortin etuutta varten?

Uuden verokortin saat nopeimmin tilaamalla sen verottajan sähköisessä OmaVero-asiointipalvelussa, osoitteessa www.vero.fi. Saamme sen kautta tilatun etuutta varten lasketun muutosverokortin tiedot käyttöömme yleensä seuraavana työpäivänä. Verokorttia tilatessasi valitse etuuden maksajaksi ”Opettajien Tk”. Silloin verokortin tiedot tulevat automaattisesti Opettajien Työttömyyskassalle eikä fyysistä verokorttia tarvitse toimittaa meille. Jos tilaat etuuden muutosverokortin muulla tavalla, toimita verokortti meille itse joko Openetin kautta tai kirjepostina. Tutustu OmaVeroon ja sen ohjeisiin. Lisätietoja maksamiemme etuuksien verotuksesta saat verohallinnon verkkosivuilta osoitteesta www.vero.fi.