Siirry sisältöön
Haku
Kirjaudu Openettiin
Haku

Enintään kuusi kuukautta kestävät opinnot voi suorittaa työttömyysetuudella, jos työtön on vähintään 25-vuotias ja opinnot antavat ammatillisia valmiuksia tai tukevat yritystoimintaa. Jos samoja opintoja on harjoitettu jo aikaisemmin, opintojen keskeytymisestä tulee pääsääntöisesti olla kulunut vähintään vuosi. 

Lyhytkestoisten opintojen aikana on yhä velvollisuus hakea ja vastaanottaa työtä sekä osallistua työllistymistä edistäviin palveluihin TE-toimiston edellyttämällä tavalla. Opintojen perusteella ei makseta korotettua etuutta, kuten TE-palveluihin kuuluvasta omaehtoisesta opiskelusta. TE-toimisto tutkii edellytykset siihen, voiko lyhytkestoiset opinnot aloittaa työttömyysetuudella. Tarkempia tietoja opinnoista saat TE-toimistostasi. 
Katso myös www.tyj.fi.