Siirry sisältöön
Haku
Kirjaudu Openettiin
Haku

1) Lähetä vain hyvälaatuisia liitteitä

Katso objektiivisin silmin, onko hakemuksesi liite lukukelpoinen. Saako esimerkiksi palkkalaskelmasta selvää: erottuvatko palkkatulot ja niiden ansaitsemisaika, palkanmaksupäivä sekä palkkalaskelman vuosikertymä. 

Erityisesti liitteistä otetut valokuvat, jotka on lähetetty sähköisesti Openetin kautta, ovat usein heikkolaatuisia. Alla olevista esimerkeistä tiedämme, että ensimmäisessä kuvassa on työsopimuksen toinen sivu. Muuta sopimuksesta ei sitten erotakaan. Toisesta kuvasta näkyy, miten varjo vaikeuttaa kuvan katsomista päätteeltä. 

Perinteisesti postitse lähettämissä hakemuksissa ja liitteissä, esimerkiksi yliviivaus- tai korostuskynillä tehdyt merkinnät sotkevat tekstiä skannatessa tai tummentavat tekstiä vaikealukuiseksi. Tummiin liimalappuihin kirjoitetut asiat eivät näy skannauksen jälkeen kunnolla ja ryppyiset paperit saattavat hankaloittaa skannaamista. Liitettä, josta ei saa selvää, ei voida käyttää hakemuksen käsittelyssä. Tällöin pyydämme liitteen sinulta uudelleen. 

2) Täsmäytä hakemuksessa ilmoittamasi ja palkkalaskelmien mukaan maksetut työtunnit 

Tarkista, että hakemuksessasi ilmoittamasi työtunnit ja liitteeksi toimittamasi yhden tai useamman palkkalaskelman maksetut työtunnit täsmäävät. Jos ilmoitat hakemuksessasi 20 työtuntia, liitteenä olevista palkkatiedoista eli palkkalaskelmista täytyy löytyä 20 tunnin palkat. Jos tiedot eivät täsmää, pyydämme sinulta selvitystä siitä, mistä ero johtuu. Muista, että sinä vastaat työtuntien ja palkkatietojen oikeasta ilmoittamisesta. Lue myös kotisivujemme ohje siitä, miten työtunnit hakemuksessa ilmoitetaan.

3) Vastaa huolellisesti hakemuksen kaikkiin kohtiin

Ymmärrämme, että jotkin hakemuksen kysymykset saattavat tuntua turhilta, ja ansiopäivärahan ensimmäisen hakemuksen perustietojen täyttäminen tai tarkistaminen tarpeettomalta, erityisesti, jos olet jo aiemmin hakenut meiltä päivärahaa. Omien yhteystietojesi ajan tasalla pitäminen on kuitenkin tärkeää, ja esimerkiksi oikean tilinumeron ilmoittaminen on oleellista päivärahan maksamiselle. Samoin voi tuntua oudolta vastata esimerkiksi yritystoimintaa koskeviin kysymyksiin, jos et ole koskaan yritystoiminnassa ollut mukana. Näissä tilanteissa ei-vastaus onkin juuri se tieto, jonka tarvitsemme hakemuksesi käsittelyyn. Openetti on erinomainen palvelu tässäkin mielessä, sillä se ohjaa täyttämään hakemuksen oikein.

4) Lisätietoja hakemukseen

Teetkö osa-aikatyötä tai lyhyitä sijaisuuksia useille työnantajille? Hakemuksesi käsittelyä voi helpottaa, jos selvität hakemuksessasi, miten monta tuntia kullakin viikolla kullekin työnantajalle teit. Tämä nopeuttaa työtunti- ja palkkatietojen tarkistamista. Tuntien täsmäyttäminen auttaa myös sinua itseäsi tarkistamaan, että palkanmaksu on mennyt oikein.

Toiveenamme on myös ympäristöasioiden huomioiminen. Jos postitat hakemuksesi, toivomme, että et nido hakemusta ja liitteitä yhteen tai käytä klemmaria taikka muovitaskua. Olemme paperiton toimisto, ja kaikki postitse saapuvat hakemukset ja liitteet skannataan asianhallintajärjestelmään. Niitit ja klemmarit napsitaan yhtenä työvaiheena pois heti, kun posti avataan. Toimitamme vuositasolla ison määrän niittejä ja klemmareita metallinkeräykseen eli kierrätys hoituu kyllä, mutta paperittoman työskentelytavan vuoksi klemmareita ei meillä uusiokäytetä. Muovitaskut menevät puolestaan jätteeseen eli niitäkään emme uusiokäytä.

Miten me voimme auttaa sinua nopeasti käsiteltävän hakemuksen tekemisessä? Onko asioita tai tilanteita, joihin et ole löytänyt kotisivuiltamme ohjetta? Kerro meille, miten pystymme parantamaan kotisivujemme ohjeita ja sisältöä!

Esimerkki 1 

esimerkki1

Esimerkki 2 

esimerkki2