Siirry sisältöön
Haku
Kirjaudu Openettiin
Haku

Oletko ottanut käyttöön sähköisen palvelumme, Openetin? Openetti tekee päivärahan hakemisesta helppoa ja nopeaa. Ohjeet löytyvät osoitteesta: http://www.opetk.fi/openetti-ohjeet  

Varmista oikeutesi ansiopäivärahaan ja toimi seuraavasti: 

Ennen työn päättymistä

1. Tarkista Openetissä olevat yhteystietosi ja työttömyysjakson aikana voimassaoleva sähköpostiosoitteesi. Kun yhteystietosi ovat ajan tasalla, saat meiltä automaattisesti lähetettävät tiedotteet ja ohjeet ongelmitta käyttöösi.

2. Ilmoita ammattiliittosi jäsenrekisteriin työsi päättymisestä ja pyydä alennettua jäsenmaksua. Linkit liittojen sivuille ovat kotisivujemme kohdassa Jäsenjärjestöt.

3. Tarkista kotisivuiltamme ohje hakemuksen liitteistä. Sinua koskevat kohdat ovat: 

a. Ansiopäivärahan hakeminen  
b. Jokin seuraavista alakohdista:

Viimeistään työn päättyessä

4. Ilmoittaudu työttömäksi työnhakijaksi työ- ja elinkeinotoimistossa heti työsi päättymisestä lukien tai kun aloitat osa-aikatyön. Lisätietoa ilmoittautumisesta: www.te-palvelut.fi ja työhallinnon puhelinpalvelu: työlinja 0295 020 700 (2.1.2017 alkaen valtakunnallinen puhelinpalvelu 0295 025 500).

Työttömyyden alettua

Vuoden vaihtuessa on aika päättää, miten haet meiltä päivärahaa. Työttömyysjaksosi pituus voi vaikuttaa siihen, miten hakeminen on järkevää tehdä. Seuraavista vaihtoehdoista löydät esimerkkiohjeet päivärahan hakemisesta: 

5. Olen työttömänä vain joulutauon, esimerkiksi 23.12.–8.1. 

a. Hae päivärahaa kerralla jälkikäteen koko jaksolta. 

6. Olen kokonaan työtön 23.12. alkaen. En tiedä, miten ja milloin työllistyn uudelleen. 

a. Tee meille ensimmäinen päivärahahakemus, kun olet ollut 2 täyttä kalenteriviikkoa työttömänä työnhakijana TE-toimistossa.

Ensimmäinen hakemuksesi kattaa siis ajan 23.12.–8.1. 

b. Tee jatkohakemus, kun on kulunut 4 kokonaista kalenteriviikkoa ensimmäisen hakemuksen päättymisestä alkaen. Jatka tätä rytmiä, jollei etuuskäsittelijämme anna sinulle ohjetta muuttaa hakujaksoa. 

7. Työni vähenevät marraskuussa. Olen kokonaan työtön 5.12.2016 alkaen. 

a. Haluan hakea soviteltua päivärahaa siitä alkaen, kun työaikani alkaa vähentyä. 

Tee ensimmäinen hakemuksesi marraskuun viimeiseen päivään asti, ja tästä seuraavat hakemukset aina kalenterikuukaudelta kerrallaan, jollei etuuskäsittelijämme anna sinulle ohjetta muuttaa hakujaksoa. 

b. Haluan hakea täyttä päivärahaa ja vain ajalta, jolloin olen kokonaan työtön. 

Tee ensimmäinen hakemuksesi ajalta 5.12.–18.12. ja seuraavat hakemukset aina 4 kalenteriviikolta kerrallaan. 

Yleistä käsittelytilannettamme voit seurata kotisivuiltamme, oman hakemuksesi tilannetta Openetti-palvelussa. Kerromme tilannetietoja myös Facebookissa (facebook.com/opettajientk).