Siirry sisältöön
Haku
Kirjaudu Openettiin
Haku

tutkimustulossuomi

Vaihtoehdoista ykkönen voitti kisan 39 prosentin kannatuksella. Vaihtoehto kaksi miellytti myös monen silmää saaden 34 prosentin kannatuksen. Kysyttäessä erikseen värimaailmasta pinkki vaihtoehto kiilasi kolmella prosenttiyksiköllä voittajan ohi. Sen sijaan ykkönen miellytti vastaajia myös asettelun ilmavuudessa, marginaalien riittävässä koossa sekä linkkien tyylissä.

– Otamme käyttöön voittajan, mutta saatamme jossakin vaiheessa virkistää sen ilmettä hieman suositulla pinkillä värillä, lupaa Opettajien Työttömyyskassan johtaja Marjaana Maisonlahti. 

Käyttäjien mielestä yksittäinen tärkein elementti sivustolla on Openetin kirjautuminen. Sen halutaan olevan erittäin helposti löydettävissä ja selkeästi erottuva. Tavallisin suosikkipaikka sille oli oikea yläkulma. 
– Myös tämä muutostoive otetaan huomioon, kun seuraavia vaiheita suunnitellaan, Maisonlahti toteaa. 

Ylipäätään vastaajat toivoivat, että sivuston sisältöä karsitaan ja ajatellaan kaikessa sitä, että käyttäjä löytää nopeasti etsimänsä sisällön. Usea ehdottikin, että etusivulle nostetaan vain asian kärki ja lisätieto sijoitetaan linkkien taakse. Joku huomauttikin, että asiaa etsivän sivustovieraan hermot ovat kuin ruutilanka, eli palavat nopeasti. 

Kiitokset vastaajille

– Kiitämme jäseniämme innokkuudesta ottaa kantaa sivuston visuaalisuuteen. Sivusto on jäseniä varten ja sen käyttäjälähtöisyys on meille erittäin tärkeää. Tästä syystä tämäkin äänestys haluttiin järjestää, Maisonlahti kiittää.

Vastanneiden kesken arvottiin kaksi Suomalaisen kirjakaupan lahjakorttia, jotka ovat jo matkanneet Pelkosenniemelle ja Viitasaarelle onnellisille voittajille. 

Marjaana Maisonlahti                       Etta Partanen 

työttömyyskassan johtaja                viestintä- ja tutkimuspäällikkö

Opettajien Työttömyyskassa             Innolink Research Oy