Siirry sisältöön
Haku
Kirjaudu Openettiin
Haku

Mitä veroprosenttia käytätte tammikuussa 2017?

Kun maksamme etuutta tammikuussa 2017, noudatamme samoja prosentteja kuin joulukuussa 2016. Vuosikertymä kuitenkin nollataan eli käytämme perusprosenttia. 

Pitääkö minun toimittaa teille verokortti?

Saamme jäsentemme vuoden 2017 alkuperäiset palkkatulon verokorttitiedot suorasiirtona verottajalta ja nämä uudet prosentit tulevat voimaan 1.2.2017. Automaattisesti kotiin saamaasi verokorttia ei tarvitse toimittaa työttömyyskassalle.

Poikkeukset

  1. Jos verokorttisi on lähdeverokortti tai porrasverokortti, alkuperäinen verokortti on lähetettävä työttömyyskassalle postitse. 
  2. Jos haet verottajalta muutosverokortin, pyydä se etuutta varten ja lähetä työttömyyskassalle joko postitse tai Openetin kautta.
HUOM! Saamme ennakonpidätystiedot verottajalta jäsentietojen perusteella. Jos olet liittynyt vasta loppuvuodesta tai myöhemmin, tarkista työttömyyskassasta, olemmeko saaneet tiedot ennakonpidätysprosentistasi. Voit tarkistaa kassalla olevan veroprosenttisi myös Openetti-palvelussamme osoitteessa www.opetk.fi kohdasta Maksut, päätökset ja kertymät – Verotiedot. 

Minkä suuruinen veroprosenttini on?

Myös vuonna 2017 palkkaa varten annetun verokortin ennakonpidätysprosenttia korotettaneen verottajan ohjeen mukaan ansiopäivärahaa maksettaessa niin, että ennakonpidätys on vähintään 25 %. Korotus koskee palkkaa varten laskettuja prosentteja, jotka ovat alun perin pienempiä kuin 25 %. Jos prosenttisi on valmiiksi 25 tai enemmän, noudatamme tuota verottajan laskemaa prosenttia. 

Jos toimitat työttömyyskassalle etuutta varten lasketun muutosverokortin, vero pidätetään sen mukaisesti ilman korotuksia.

Huomioithan, että vuoden sisällä veroprosenttiisi vaikuttaa myös kortissa oleva vuosituloraja. Sen ylittyessä siirrymme käyttämään lisäprosenttia. 
Miten saan muutosverokortin etuutta varten?

Uuden verokortin saat nopeimmin osoitteesta www.vero.fi/verokortti. Muutosverokortin etuutta varten vuodelle 2017 voit tilata verottajalta 14.12.2016 alkaen. Verkkopalvelussa voit tulostaa verokortin itse ja lähettää sen meille Openetin kautta. Voit lähettää kotiin tilaamasi muutosverokortin meille Opettajien Työttömyyskassaan joko Openetin kautta tai postitse. Verokorttipalvelusta voit valita myös, että verokortti lähetetään suoraan meille Opettajien Työttömyyskassaan.

Tutustu palveluun ja sen ohjeisiin osoitteessa www.vero.fi/verokortti!

Muuta kysyttävää ansiopäivärahan tai vuorottelukorvauksen verotuksesta?

Lisätietoja maksamiemme etuuksien verotuksesta saat verohallinnon verkkosivuilta osoitteesta www.vero.fi.