Siirry sisältöön
Haku
Kirjaudu Openettiin
Haku

Laissa säädetty ansiopäivärahan hakurytmi vaikuttaa hakemusten saapumisajankohtiin. Aiempien kesien tapaan hakemuksia saapui eniten kaksi viikkoa kevätjuhlan jälkeen eli viikolla 25, juuri juhannuksen alla (1895) sekä heinäkuun ensimmäisellä viikolla (2175). Kaikkiaan kesä-, heinä- ja elokuussa käsittelimme yhteensä 28686 ansiopäivärahahakemusta ja maksoimme päivärahaa täytenä tai soviteltuna 9900 jäsenellemme. Suurimmassa osassa tilanteita syy päivärahan hakemiselle oli määräaikaisen työn päättyminen.

Meitä koskeva hakemuksen käsittelyaikatakuu velvoittaa meidät aloittamaan hakemuksen käsittelyn 30 päivän kuluessa sen saapumisesta työttömyyskassaan. Haluamme kuitenkin tarjota parempaa palvelua kuin käsittelytakuu edellyttää, ja tässä onnistuimme läpi koko kesän. Pisimmillään käsittelyynottoaika oli noin 2,5 viikkoa.  

Ansiopäivärahan saaminen kohtuullisessa ajassa on tärkeintä jäsenpalvelua. Siksi kesällä teemme palvelun osalta suunnittelua niin, että voimme keskittää työvoimaa ennen kaikkea hakemuskäsittelyyn. Panostamme ennakkoneuvontaan: hakuohjeet löytyvät kotisivuiltamme ja kerromme myös tiedotteissa päivärahan hakemisesta. Lisäksi rajoitimme puhelinpalvelua myös kuluneena kesänä. Openetti-palvelumme kautta meille lähettämienne viestien määrä kasvoi. Viestit-toiminnollahan voit lähettää meille kysymyksiä ja lisätietoja suojatusti ja vuorokaudenajasta riippumatta.  

Työttömyyskassan toiminta kesällä turvataan, paitsi palveluntarjontaa mukauttamalla, myös palkkaamalla määräaikaisia työntekijöitä käsittelytyöhön. Tänä kesänä määräaikaisia työntekijöitä oli 12, ja heistä puolet oli vähintään toista kesää työssä Opettajien Työttömyyskassassa. Työpisteemme olivat käytössä koko kesän ajan. 

Syksyn alkaessa suuri osa kesäksi työttömäksi jääneistä jäsenistämme työllistyi, kaikki eivät kuitenkaan kokoaikaisesti. Jos työsi on osa-aikaista tai lyhyitä pätkätöitä, toimeentulon tueksi on mahdollista hakea soviteltua ansiopäivärahaa. Lisätietoa sovitellusta päivärahasta löydät osoitteesta www.opetk.fi/työllistytko_osittain. Lisäksi maksamme edelleen osalle jäsenistämme täyttä päivärahaa. 

Syksy on toiminnan arvioinnin ja suunnittelun aikaa. Suuri, jo käynnissä oleva hankkeemme on neuvonnan kehittäminen. Tämän vuoksi olemme toteuttaneet jäsenillemme kohdistetun kyselyn kotisivuistamme ja siitä, onko Opettajien Työttömyyskassan paikka somessa, FB:ssähän olemme jo läsnä. Tiedotamme tuloksista kotisivuillamme vielä syksyn aikana. Jos some sopii mielestänne meille, suunnitelmana on toteuttaa FB:ssä oma joulukalenterimme.  

Meiltä kaikilta teille kaikille oikein hyvää syksyä.

Marjaana Maisonlahti
Kassanjohtaja
facebook.com/opettajientk