Siirry sisältöön
Haku
Kirjaudu Openettiin
Haku

Alkaako osa-aikatyösi kesken kuukauden? 

Voit halutessasi hakea päivärahaa joko koko kuukaudelta tai vaihtoehtoisesti kahdessa jaksossa, ensin kokonaan työttömänä työn alkua edeltävään päivään (hakemuksen voi lähettää kyseisenä päivänä) ja erikseen loppukuukaudelta, kun kuukausi on päättynyt. Jatkossa haet päivärahaa kuukausittain, jollemme sinua toisin ohjeista. Molemmissa vaihtoehdoissa voit käyttää paperihakemusta tai Openetin toimintoa jatkohakemus (muutettava). 

Liitteet, jotka tarvitsemme hakemukseen: 

1.Jos haet päivärahaa kuun loppuun asti kerralla osa-aikatyön perusteella. 

Liitä hakemuksen mukaan työsopimus, määräyskirja, päätös virkaan ottamisesta tai muu kirjallinen selvitys, josta käy ilmi työn ja palkanmaksun alkupäivä sekä osa-aikatyön viikkotyöaika. Liitä hakemukseen kopio palkkalaskelmasta. 

2.Jos haet päivärahaa ensin kokonaan työttömänä ja loppukuun osalta erikseen osa-aikatyön perusteella. 

Liitä kokonaan työttömän hakemuksen mukaan työsopimus, määräyskirja, päätös virkaan ottamisesta tai muu kirjallinen selvitys, josta käy ilmi työn ja palkanmaksun alkupäivä sekä osa-aikatyön viikkotyöaika. Muistathan, että paperilomakkeeseen riittää kopio asiakirjasta. Liitä loppukuun hakemukseen palkkalaskelma. 

Muuta muistettavaa

Muistathan, että jos haet soviteltua päivärahaa, tarvitsemme palkkalaskelman aina jokaiselta kuukaudelta hakemuksen käsittelyä varten. Sovitellusta päivärahasta ja esimerkiksi työtuntien ilmoittamisesta hakemuksessa löydät lisätietoa verkkosivuiltamme kohdasta Työllistytkö osittain. 

Muista ilmoittaa muutoksesta työtilanteessasi myös työ- ja elinkeinotoimistoon. Osa-aikaisesti työskentelevän jäsenemme, joka haluaa hakea soviteltua päivärahaa, on pysyttävä kokoaikatyön hakijana työ- ja elinkeinotoimistossa.