Siirry sisältöön
Haku
Kirjaudu Openettiin
Haku

Ennen työn päättymistä 

1. Tarkista Openetti-palvelustamme, että yhteystietosi ovat ajan tasalla (postiosoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero, IBAN-tilinumero). 

2. Tarkista kotisivuiltamme ohje hakemuksen liitteistä. 

3. Ilmoita ammattiliittosi jäsenrekisteriin työsi päättymisestä, pyydä alennettua jäsenmaksua. Linkit liittojen sivuille ovat kohdassa Jäsenjärjestöt.

Viimeistään työn päättyessä

4. Ilmoittaudu työttömäksi työnhakijaksi työ- ja elinkeinotoimistossa heti työsi päättymisestä lukien. Lisätietoa ilmoittautumisesta: www.te-palvelut.fi ja työhallinnon puhelinpalvelu: työlinja 0295 020 700.

Aikaisintaan, kun olet ollut kaksi kalenteriviikkoa työnhakijana TE-toimistossa

5. Lähetä työttömyyskassaan ensimmäinen ansiopäivärahahakemus.

6. Lähetä hakemuksen mukana ne liitteet, jotka tilanteessasi tarvitsemme (varmista kotisivujemme ohjeesta, mitkä liitteet sinun on toimitettava kassaan). 

Seuraavan hakemuksen tekeminen

7. Jos olet kokonaan työtön: tee seuraava hakemus, kun on kulunut neljä kokonaista kalenteriviikkoa ensimmäisen hakemuksen viimeisestä päivästä lukien. 

8. Jos sinulla on vielä osa-aikaista työtä, tuloa yritystoiminnasta tai saat vaikuttavaa etuutta työttömyysaikana: tee seuraava hakemus sen kuukauden loppuessa, jonka alkua olet jo meiltä hakenut. Tee tästä seuraava hakemus koko seuraavalta kalenterikuukaudelta kerralla. 

9. Muista, että päivärahaa haetaan aina jälkikäteen, jo kuluneelta ajalta!

Hakemuksen käsittelyyn ottamiseen kuluva aika alkaa siitä, kun hakemuksesi on saapunut työttömyyskassaan. Seuraa hakemusten käsittelytilannetta kotisivuiltamme. 

Jos hakemuksessasi on puutteita, lähetämme sinulle lisäselvityspyynnön, kun käsittely alkaa. Muista seurata meiltä tulevaa postia. Postin seuraaminen kesäaikana on helpointa, jos otat käyttöön Openetti-palvelumme toiminnon Sähköiset kirjeet.