Siirry sisältöön
Haku
Kirjaudu Openettiin
Haku

Openetti

Verkon kautta suojatusti

Opettajien työttömyyskassan verkkopalvelu, Openetti, löytyy työttömyyskassan verkkosivuilta Openetti -logopainikkeen takaa. 
Openetti on turvallinen tapa hakea kassan maksamia etuuksia sähköisesti. Openetissä voit pitää yhteystietosi ajan tasalla ja palvelun kautta voit myös toimittaa meille lisäselvityksiä ilman hakemustakin. Lisäksi Openetti tarjoaa suojatun kanavan lähettää kassalle viestejä ja kysymyksiä. 

Päivärahan tai vuorottelukorvauksen hakeminen Openetissä

Openetin kautta on mahdollista lähettää ansiopäivärahahakemuksia ja vuorottelukorvaushakemuksia sekä etuuden hakemisen alkaessa että hakemisen jatkuessa. Palvelun kautta voi lähettää myös tietoa muuttuneesta tilanteesta. Verkkosivuiltamme löytyvissä erillisissä Openetin käyttöohjeissa on kerrottu, mitä lomakevaihtoehtoa hakemisessa tulee kulloisessakin tilanteessa käyttää. 
Hakemukseen on mahdollista liittää tarvittavia selvityksiä ja todistuksia kuten esimerkiksi palkkalaskelma. Omana toimintonaan on myös mahdollisuus lähettää pelkkiä liitteitä kun täydennät hakemustasi. 

Viestintä Openetissä

Hakemusten lisäksi Openetissä on mahdollista lähettää viestejä ja kysymyksiä kassalle vastattavaksi. Openetissä voi tehdä myös muutosehdotuksia, joilla saa päivitettyä esimerkiksi muuttuneen osoitetiedon tai sähköpostin työttömyyskassan tietoihin. Vastaamme viesteihin kolmen työpäivän sisällä viestisi saapumisesta. Valtaosaan viesteistä vastataan saman työpäivän kuluessa. 

Omien tietojesi katselu

Openetissä voit tarkistaa omia tietojasi. Palvelussa näet esimerkiksi ennakonpidätyksessä käytettävät verotiedot. Lisäksi voit katsoa päätöksiä, jotka olemme antaneet hakemuksiisi, näet maksettujen etuuksien summat, maksettujen päivien lukumäärän ja työvoimapoliittiset lausunnot, jotka olemme saaneet työ- ja elinkeinotoimistolta päiväraha- tai vuorottelukorvausasiassasi. 

Jos et halua käyttää Openettiä päivärahan hakemiseen, tarkista kuitenkin omat yhteystietosi ajan tasalle. Näin varmistat, että meiltä mahdollisesti sinulle lähetettävät tiedotteet tulevat oikeaan osoitteeseen. 

Huomioithan

Selainvalinta vaikuttaa palvelun käytettävyyteen. Palvelua tukee parhaiten Internet Explorer. Lisätietoja selainvalinnasta löydät verkkosivuiltamme. 

Ammattiliitolla on käytössä omia sähköisiä palveluita jäsenilleen. Työttömyyskassan Openetti on oma palvelunsa, joka toimii erillään ammattiliiton sähköisistä palveluista, eikä esimerkiksi salasanan muuttaminen ammattiliiton palveluun muuta Openetin salasanaa.

Muistathan

Työttömyyskassan verkkosivuilla on ohje Openetin käyttöön. Ohjeesta löydät muun muassa tiedon siitä, miten kirjaudut palveluun ensimmäisellä kerralla. Ohjeessa kuvataan myös se, mikä hakemuspohja on oikea tilanteessasi. Lisäksi ohjeessa on kerrottu ratkaisuja yleisimpiin käyttöongelmiin. 

Verkkosivuistamme

Verkkosivujemme uudistaminen on loppusuoralla. Uusien sivujen tavoitteena on käytännönläheisen tiedon antaminen työttömyysturvasta. Tutustuthan uusittuihin sivuihin!

Marjaana Maisonlahti
Kassanjohtaja
www.opetk.fi