Siirry sisältöön
Haku
Kirjaudu Openettiin
Haku

Verokortti ja verotus vuonna 2015

Tammikuussa 2015 käytetään vuoden 2014 ennakonpidätysprosentteja, mutta verokertymä nollataan.

Vuoden 2015 ennakonpidätystiedot saamme suorasiirtona verottajalta, ja uudet prosentit tulevat voimaan 1.2.2015. Automaattisesti kotiin saamaasi verokorttia ei tarvitse toimittaa työttömyyskassalle.

POIKKEUKSET: jos verokorttisi on lähdeverokortti tai porrasverokortti, alkuperäinen verokortti on lähetettävä työttömyyskassalle postitse. Jos haet verottajalta muutosverokortin, pyydä se etuutta varten ja lähetä työttömyyskassalle joko postitse tai Openetin kautta.

HUOMIOITHAN, että ennakonpidätystiedot pyydetään verottajalta jäsentietojen perusteella. Jos olet liittynyt vasta vuoden vaihteessa tai myöhemmin, tarkista työttömyyskassasta, olemmeko saaneet tiedot ennakonpidätysprosentistasi kyselyn yhteydessä. 

Vero.fi sivuilla ansiopäivärahan ennakonpidätyksestä kerrotaan seuraavaa.

Ansiosidonnaisen päivärahan veroprosentiksi ei yleensä riitä 20 %.

Jos et hanki muutosverokorttia etuutta varten, työttömyyskassa käyttää ansiopäivärahan ennakonpidätysprosenttina palkan prosenttia, jota korotetaan 2 prosenttiyksiköllä. Jos päivärahaan sisältyy korotettu ansio-osa, korotus on 4 prosenttiyksikköä. Prosentin on oltava vähintään 20. Korotus perustuu verohallinnon määräykseen.

Jos toimitat työttömyyskassalle etuutta varten lasketun muutosverokortin, sen ennakonpidätysprosentteja ei koroteta.

Lisätietoja ansiopäivärahan verotuksesta saat verottajalta. Kattavaa tietoa löytyy verohallinnon verkkosivuilta osoitteesta vero.fi.