Siirry sisältöön
Haku
Kirjaudu Openettiin
Haku

Nuorten ansiopäivärahaoikeutta koskevasta tiedotteesta 9.2.2015

Nuoren työttömyyskassan jäsenen ansiopäivärahaa koskeva tiedote on lähetetty niille Opettajien Työttömyyskassan jäsenille, joita ikänsä puolesta saattaa koskea velvollisuus osallistua yhteishakuun jotta ansiopäivärahaa voidaan mahdollisen työttömyyden ajalta maksaa. Tiedotetta on kuitenkin virheellisesti postitettu myös sellaisille SOOL ry:n jäsenille, jotka eivät ole vielä liittyneet työttömyyskassaan. Pahoittelemme virhettä ja siitä aiheutunutta mielipahaa.

Koska työttömyyskassa ei ratkaise, koskeeko yhteishakuvelvoite sen jäsentä, olemme kirjeessä ohjeistaneet vastaanottajia olemaan tarvittaessa yhteydessä oman asuinpaikkansa työ- ja elinkeinotoimistoon oman tilanteensa selvittämiseksi. Oma tilanne voi olla hyvä selvittää, jos et ole suorittanut ammatillista tutkintoa ja työllistyt määräaikaisessa työsuhteessa.

Lisätietoa yhteishakuvelvoitteesta työttömyysturvan kannalta löytyy työhallinnon verkkopalvelusta osoitteessa te-palvelut.fi – työnhakijalle – jos jäät työttömäksi – työttömyysturva – alle 25 vuotiaat.

Marjaana Maisonlahti

kassanjohtaja