Hoppa till innehåll
Sök
Logga in till Openetti
Sök

Sommarens sista behandlingslägesrapport

Vecka 32 fortskred behandlingsläget i en trevlig takt. Hela sommarens 2024 behandlingsläge har också framskridit i jämn takt och stora ansökningsköer har undvikits

Vecka 32 började många av våra medlemmar ett nytt jobb efter sommararbetslösheten. Vi fick betydligt färre dagpenningansökningar till kassan än föregående vecka, totalt knappt 900 stycken.

Cirka 1820 ansökningar behandlades. För närvarande väntar sammanlagt 302 ansökningar på kompletterande utredningar. Vänligen kontrollera eventuella begäran om kompletterande uppgifter i Openetti om du är osäker på statusen för din ansökan.

Antalet mottagna och behandlade ansökningar under vecka 32. Antalet ansökningar som väntar på ytterligare information och den aktuella handläggningssituationen.

Detta är den sista behandlingslägesrapporten för sommaren 2024. I fortsättningen kan ni som vanligt följa hur behandlingsläget fortskrider på vår hemsidas förstasida, där vi regelbundet uppdaterar informationen.

Sommaren 2024 har gått bra för oss på kassan, även om antalet ansökningar återigen mångdubblades under sommaren och periodiseringen av semesterersättningen medförde ändringar i behandlingen jämfört med tidigare somrar. Handläggningstiderna hölls inom rimliga gränser. För de första ansökningarna inleddes behandlingen av ansökningarna senast inom 19 dagar och inom 14 dagar för fortsättningsansökningar.

Det är fortsatt värt att följa vår hemsida och våra sociala mediekanaler för att hålla dig uppdaterad om exempelvis kommande lagändringar.

Sommaren är inte över än, men vi vill redan nu tacka våra medlemmar och samarbetspartners för ett välfungerande samarbete under sommaren 2024!

Läs nästa