Hoppa till innehåll
Sök
Logga in till Openetti
Sök
Deltidsarbete inom utkomstskyddet för arbetslösa är arbete vars arbetstid uppgår till högst 80 procent av den maximala arbetstiden för heltidsarbete som tillämpas inom branschen. Inkomster från deltidsarbete och heltidsarbete som varar högst 14 dagar beaktas i dagpenningen enligt betalningstid.
Om du har deltidsarbete, kan ansökan lämnas in till kassan för ansökningsperioder på en månad eller en kalender månad. Anmäla arbetstimmar på ansökan och skicka arbetsavtal och löneutdrag till kassan. Om lönen inte betalas under ansökningsperioden, anmäla betalningsdatum på ansökan. Skicka löneutdrag till kassan med den ansökan när lönen betalas.
Heltidsarbete inom utkomstskyddet för arbetslösa är arbete vars arbetstid uppgår till minst 80% av den maximala arbetstiden för heltidsarbete inom branschen. Om du har heltidsarbete och i ditt arbetsavtalet inkluderar perioder utan undervisning och utan lön, som baseras på läroinrättningens normala verksamhetsperiod, skicka ansökan till kassan för den här tiden. Skicka alla löneutdrag för tiden efter din senaste ansökan till kassan.
Slutar ditt arbetsavtal före julen och ditt nya arbete börjar i januari? Skicka ansökan till kassan för tiden när du har varit arbetslös. Kassan kan kolla om du har rätt att få dagpenning. Skicka båda arbetsavtalen och löneuppgifterna till kassan.
Beakta att en förutsättning för att erhålla dagpenning är att du är registrerad som arbetssökande på heltid hos arbets- och näringsbyrån.
Om du är inte säker, om du har rätt att få dagpenning, skicka ändå ansökan till kassan. På det sättet kan vi kolla om du har rätt att få dagpenning. Vår kundtjänst hjälper om du har frågor gällande ansökan. Skicka meddelande till kassan via Openetti och vi svarar på meddelanden inom tre arbetsdagar.