Hoppa till innehåll
Sök
Logga in till Openetti
Sök

tutkimustulosruotsi

Vinnare i tävlingen blev alternativ ett med ett understöd på 39 procent. Alternativ två var också tilltalande för många och fick ett understöd på 34 procent. Vid en separat fråga angående färgsättningen, så kilade alternativet med cerise färg förbi vinnaren med tre procentenheter. Ettan tilltalade dock väljarna även på grund av sidans luftiga utseende, marginalernas tillräckliga storlek samt stilen på länkarna.

– Vi tar vinnaren i bruk, men kommer kanske att i något skede att fräscha upp sidans utseende lite med den populära cerise färgen, lovar Marjaana Maisonlahti, chef för Lärarnas Arbetslöshetskassa. 

Enligt användarna är ett enskilt viktigt element på sidan inloggningen till Openetti. Man önskar att den är lätt att hitta och klart synlig. Det mest populära stället för inloggningen var det högra hörnet uppe på sidan. 
– Även detta önskemål om ändring tas i beaktande då vi planerar följande skeden, konstaterar Maisonlahti. 

På det hela taget önskade de svarande att sidans innehåll gallras, och att man tar hänsyn till att användaren snabbt kan hitta det innehåll som söks. Flera föreslog också att framsidan kunde endast innehålla den allra viktigaste informationen, och att tilläggsinformationen placeras bakom länkar. Någon anmärkte även att en besökare som söker information på sidorna har nerver som en lättantändlig stubintråd.

Tack till er som svarade

– Vi tackar våra medlemmar för den entusiasm som ni visat rörande vår sidas visuella utseende. Sidan finns till för medlemmarna och sidans användarvänlighet är mycket viktig för oss. Av denna anledning ville vi också arrangera denna omröstning, tackar Maisonlahti. 

Bland deltagarna utlottades två presentkort till Suomalainen Kirjakauppa, dessa har redan sänts till de lyckliga vinnarna i Pelkosenniemi och Viitasaari.

Marjaana Maisonlahti                    Etta Partanen 
chef för arbetslöshetskassan          kommunikations- och undersökningschef
Opettajien Työttömyyskassa          Innolink Research Oy