Siirry sisältöön
Haku
Kirjaudu Openettiin
Haku

Voit saada liikkuvuusavustusta, jos aloitat ensi vuonna kokoaikatyön, ja edestakainen työmatkasi työn alkaessa kestää yhteensä vähintään 3 tuntia. Jos työsi on osa-aikainen, edestakaisen työmatkan on oltava vähintään 2 tuntia. Työ- tai virkasuhteesi pitää olla uusi. Se voi kuitenkin olla saman työnantajan palveluksessa, jossa työskentelit tänäkin vuonna. 

Työaikasi pitää olla keskimäärin vähintään 18 tuntia viikossa. Liikkuvuusavustusta ei myönnetä, jos keskimääräinen työaika alittaa tämän rajan. Käsityksemme mukaan osittain työllistyvät opettajajäsenemme eivät tästä uudesta etuudesta kuitenkaan usein hyödy, mutta varmistamme vielä tätä asiaa.

Voit hakea liikkuvuusavustusta rinnan sovitellun päivärahan kanssa, jos työsi on osa-aikainen.

Työn on kestettävä vähintään 2 kuukautta, jotta voimme myöntää sinulle liikkuvuusavustusta. Tämän mittaiseen työhön avustusta voidaan myöntää 30 päivän ajalta, 5 päivää viikossa. Jos työsi alkaa 1.3.2017, jakso, jolta avustusta voidaan maksaa, on 1.-30.3., ja korvaus myönnetään jakson arkipäiviltä. Avustuksen kestoa on porrastettu työn keston mukaan. 

Liikkuvuusavustuksen määrä on 32,40 euroa päivässä, ja se on verotettavaa tuloa.

Liikkuvuusavustuksen saaminen edellyttää, että olet meillä päivärahan saajana, kun työsi alkaa. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että sinulle maksetaan meiltä päivärahaa täytenä, työtulolla soviteltuna tai toisella etuudella vähennettynä viimeiseltä työn alkamista edeltävältä arkipäivältä. Lisäksi liikkuvuusavustusta voi saada, vaikka päivärahan saamisen estää se, että sinulle asetetaan omavastuuaika tai olet saanut TE-toimistosta karenssin. 

Toivottavasti kiinnostuit liikkuvuusavustuksesta ja harkitset sen hakemista! Julkaisemme kotisivuillamme tarkemman liikkuvuusavustusta ja sen ehtoja koskevan osion, kun lakimuutoksen eduskuntakäsittely on päättynyt kokonaan. Tämä tapahtunee ennen joulua. Tulevissa ohjeissa kerromme erityisesti siitä, miten avustusta haetaan. Seuraathan siis kotisivujamme. Tämä on erityisen tärkeää siksi, että liikkuvuusavustusta koskevan hakemuksesi pitää olla meillä ennen kuin työsi alkaa.